milos_krasic_1Dva treninga za srpske reprezentativce

 

Fudbalska reprezentacija Srbije počela je prave pripreme za Svetsko prvenstvo, pošto se skrasila u austrijskom zimskom centru Leogangu i danas prvi put imala dva treninga.

-Oduševljen sam uslovima. Imamo sve što nam je potrebno. Hvala našem tim menadžeru Boletu (Aleksandru Boškoviću) za izbor baznog kampa. Apsolutno je sve za čistu desetku, od smeštaja, hotela i predela koji nas okružuju do onog najvažnijeg – uslova za trening – kazao je Miloš Krasić za sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Vezista moskovskog CSKA je u Leogang došao možda i najspremniji, pošto je u Rusiji sezona u jeku.

-Odigrao sam osam ili devet kola u Rusiji, praktično iz prvenstva stižem na pripreme. Vidim, ipak, da je forma i kod ostalih igrača na zavidnom nivou – primetio je Krasić, koji će u letnjem prelaznom roku verovatno promeniti klub, ali tek posle Mundijala.

Povezana vest:  Bajern jedva protiv Augsburga, Dortmund slavio u Hanoveru

„Bolje je tako. Ne sumnjam da će se sve završiti kako treba i kad dođe vreme. Sad je glava potpuno okrenuta reprezentaciji… Potpuno sam se isključio iz te priče o selidbi iz Rusije, jer se spremam za nešto zaista veliko, što se ne doživljava svakog dana“, kazao je.

“Nešto zaista veliko” za Srbiju će početi 13. juna i utakmicom sa Ganom.

-To je ono što se zove malo finale. Borbena su ekipa, ne igraju neki napadački fudbal, čekaju šanse iz kontranapada – ocenio je Krasić koji sa poštovanjem govori i o preostala dva protivnika Srbije u Grupi D – Nemačkoj i Australiji.

Povezana vest:  Luis Suares bi mogao da izgubi milione od sponzora

-Nemci imaju zapanjujuću tradiciju na velikim takmičenjima. Tim u kojem se napreciznije zna šta ko treba da radi. Jak kolektiv, fantastični pojedinci. O Australiji najmanje znam, ali nije teško biti pametan pa konstatovati da niko nije slučajno došao među 23 najbolje selekcije na svetu – dodao je Krasić.

Jedan od najbitnijih fudbalera u timu Srbije je, ipak, naveo i da je svaka informacija o rivalima korisna, ali da „orlovi“ pre svega treba da se koncetrišu na svoje partije.

-Igrama i rezultatima u kvalifikacijama vratili smo ono što nam je bilo najpotrebnije – podršku i poverenje nacije. Sada nema bežanja od odgovornosti. Naša igra je najbitnija. Verujem u model koji nam je doneo plasman u južnu Arfiku. Do početka Mundiala treba samo da tu igru podignemo na još viši nivo – istakao je Krasić.

Povezana vest:  Kasalica: Pavićević bi bio pojačanje za Zvezdu

Posao Srbiji donekle će biti olakšan povredom kapitena Nemačke Mihaela Balaka, koji će zato propustiti Mundijal.

-Za Balaka znam da je bez sumnje njihova najveća zvezda i da sigurno ima ogroman uticaj za igru nemačke reprezentacije – izjavio je Gojko Kačar, član berlinske Herte, koji zbog toga najčešće razgovara sa nemačkim novinarima.

-Zanima ih najviše moj komenatar na povredu Balaka, stav o tome ko je favorit u našoj grupi, šta Srbija misli o našem učešću na Mundijalu. O tome ko je favorit najbolje bi bilo da se vidi na terenu. Oni su sebe već svrstali za favorita, a ostale tri ekipe Ganu, Australiju i Srbiju pođednako rangiraju – rekao je Kačar.