jelensuperliga logo

29. KOLO JSL

Borba za opstanak u centru pažnje pretposlednjeg prvenstvenog kola

Sve utakmice pretposlednjeg, 29. kola Super lige igraće se sutra od 17.00, a obeležiće ih velika borba za opstanak u srpskom fudbalskom prvenstvu. Veće interesovanje za odlučujuće utakmice pokazao je i Fudbalski savez Srbije, koji je najavio da će pojedini susreti biti pod posebnom prismotrom, dok će arbitri koji budu direktno uticali na rezultate biti najoštrije kažnjeni.
Radnički 1923 već je izgubio šanse za opstanak, a posle kragujevačke ekipe, najbliži ispadanju je Donji Srem, koji je u kontroverznoj utakmici prošlog kola na gostovanju u Subotici izgubio od direktnog rivala Spartaka.
Donji Srem je pretposlednji sa 26 bodova, dva manje od Spartaka, koji je na mestu koje vodi u baraž za opstanak sa 28 bodova, koliko ima i 13-toplasirani Napredak, naredni protivnik Donjeg Srema.
Spartak Će gostovati Radu, a ta utakmica biće pod posebnom pažnjom jer je Donji Srem saopštio da je susret na Banjici unapred poznat, što je izazvalo reakciju SubotiČana, pa su se dva kluba prepucavala preko saopštenja.
Ekipa Voždovca, koja se bori za opstanak od početka sezone, vezala je nekoliko dobrih rezultata, pa će imati lakši zadatak u poslednja dva kola. Voždovac ima 30 bodova i dočekaće čačanski Borac, koji ima dva više i veliku priliku da obezbedi opstanak kolo pre kraja.
Najlakši posao trebalo bi da ima Jagodina, koja će gostovati poslednjeplasiranom Radničkom 1923, pošto je klub iz Kragujevca odavno ostao bez šansi da i naredne sezone igra Super ligu.
Radnički je, ipak, u prošlom kolu napravio veliko iznenađenje savladavši u gostima Crvenu zvezdu, ali Jagodini je potreban bod kako bi teoretski osigurala opstanak.
Takođe, još je neizvesno koja će biti treća ekipa koja će predstavljati Srbiju u kvalifikacijama za Ligu Evropa, a za četvrtu poziciju na tabeli boriće se Vojvodina i Novi Pazar.
Vojvodina je četvrta sa 46 bodova, tri više od Novog Pazara, a obe ekipe će u pretposlednjem kolu imati težak zadatak da dođu do bodova.
Novosadski tim će gostovati Čukaričkom, koji će osim trofeja u Kupu, gde će igrati u finalu protiv Partizana, do kraja sezone pokušati i da prvenstvo završi na drugom mestu, s obzirom na to da ima samo bod manje od Crvene zvezde. Novi Pazar će igrati takođe u gostima, ali protiv novog Šampiona Partizana, koji je u prošlom kolu obezbedio titulu pobedom u Kruševcu nad Napretkom.
Zvezda, iako uzdrmana gubitkom titule i lošim rezultatima u poslednje vreme, ne bi trebalo da ima problema da zadrži drugo mesto posle 29. kola, pošto će na stadionu Obilića gostovati OFK Beogradu, koji je odavno izborio opstanak.
Jedina utakmica 29. kola koja ništa neće odlučivati igraće se u Lučanima, gde će Mladost dočekati Radnički iz Niša. Te dve ekipe su obezbedile opstanak, pošto domaćin ima 37, a gost 36 bodova.

Povezana vest:  Lalatović: Pobedom za korak bliži drugom mestu