Faust: Teško ćemo zadržati Mesija, Nejmara i Suaresa
Potrepredsednik Barselone Havijer Faust rekao je danas da će Katalonci teško zadržati zvezde tima poput Lionela Mesija, Nejmara i Luisa Suareza, zbog poreskih zakona u Španiji, finansijskog fer-pleja i činjenice da klub nema bogatog vlasnika.
-Trenutno nismo u mogućnosti da ponudimo plate kao Čelsi ili Pari Sen Žermen. Igrači uvek upoređuju neto zarade, a u Španiji imamo najveći porez u Evropi. Zbog toga moramo da povećamo plate kako bismo ostali konkurentni. Uprkos tome, postoji mogućnost da izgubimo neke samo zbog novca – rekao je Faust za nemački dnevnik „Handelsblat“.
On, ipak, veruje da će Mesi, Nejmar i Suares ostati na Nou Kampu.
-Karijere fudbalera su kratke i imaju pravo da dobiju ono što drugi klubovi žele da im ponude. Ne možemo da im kažemo da ostanu za duplo manju zaradu – objasnio je Faust.
Barselona se nalazi na dobrom putu da osvoji triplu krunu ove sezone. Ekipa Luisa Enrikea ima četiri boda prednosti u odnosu na Real u Primeri, u finalu Lige šampiona igraće protiv Juventusa, dok će im protivnik u finalu Kupa Kralja biti Atletik Bilbao.
Povezana vest:  Žandarmerija i Zvezda igraju za bolesnog žandarma