Argentina logo liga

Boka Juniors se žalila na odluku o izbacivanju iz KL

Rukovodstvo Boke Juniors uputilo je žalbu južnoameričkoj fudbalskoj konfederaciji (CONMEBOL) na odluku o izbacivanju iz prestižnog Kupa Libertadores.
Slavni argentinski klub drastično je kažnjen zbog nereda njegovih navijača na revanš utakmici osmine finala prošle nedelje na domaćem terenu protiv najvećeg rivala, River Plate.
Pristalice Boke izazvale su nezapamćen incident, jer su pred početak drugog poluvremena suzavcem poprskali protivničke igrače dok su bili u tunelu.
Nekoliko fudbalera River Plate požalilo se na iritaciju u očima i slab vid, pa je sudija odlučio da prekine utakmicu pri rezultatu 0:0.
Ubrzo nakon toga iznad terena stadiona „Bombonjera“ pojavio se dron sa belim platnom u obliku duha na kojem je stajalo slovo B, kao aluzija na vreme dok je River Plata igrala u nacionalnoj Drugoj ligi.
Pored izbacivanja iz takmičenja, Boka će morati da plati 200.000 dolara i četiri utakmice na domaćem terenu odigra bez prisustva publike. 
Predstavnici Boke Juniors naveli su u žalbi da odluka CONMEBOL „nije fer“, jer igrači nisu imali veze sa ponašanjem navijača. River Plata je prvi meč kao domaćin dobila rezultaom 1:0, a u četvrtfinalu Kupa Libertadores igraće protiv brazilskog Kruzeira.

Povezana vest:  Sivić: Ekipa pokazala karakter, kroz baraž do EP