Goran Vesic 1 v

Vesić: Grad uknjižio Omladinski stadion, sledi prodaja

Gradski menadžer Goran Vesić sastao se danas sa rukovodstvom OFK Beograda na čelu sa predsednikom Drakčetom Dimitrijevićem i najavio skoru privatizaciju Omladinskog stadiona, čime će se zaustaviti propadanje ovog objekta.
-Omladinski stadion postoji 58 godina i nalazi se u vlasništvu Grada, koji, ovaj stadion nikada nije uknjižio kao svoju imovinu. U međuvremenu, klubu je istekao ugovor o zakupu, koji prethodna rukovodstva nisu želela da produže i tako se OFK Beograd, ne svojom krivicom, našao u veoma teškoj situaciji. Stadion je svakog dana propadao tako da je postao nebezbedan za gledaoce i fudbalere a, nažalost i ruglo grada – objasnio je Vesić.
Prema njegovim rečima, pre skoro godinu dana, odmah pošto je sadašnje rukovodstvo Skupštine grada izabrano usledio je sastanak sa delegacijom OFK Beograda i dogovoreni su koraci za rešenje problema.
-Danas s ponosom mogu da kažem da smo uknjižili Omladinski stadion kao vlasništvo grada, što je bio osnovni preduslov da počnemo sa rešavanjem problema. i mislim da smo našli put. Pošto je Grad Beograd zvanično uknjižen kao vlasnik stvoreni su uslovi da vodimo dalje procese, obavestili smo rukovodstvo kluba da ćemo u narednim nedeljama obezbediti saglasnost Ministarstva sporta, kao i da smo otpočeli proceduru procene vrednosti stadiona od Uprave javnih prihoda. To su preduslovi koje moramo da ispunimo kako bi Grad Beograd oglasio Omladinski stadon na prodaju, a prodaja će se vršiti na tenderu istakao je Vesić.
On je izrazio nadu da će ljudi koji vode OFK Beograd obezbediti partnere koji će kupiti stadion na tenderu i tako postati vlasnici ovog objekta.
-Jasno je da stadion ne može da menja namenu i on mora da ostane mesto za sportska takmičenja. Ali, kupovina stadiona će omogućiti da on bude rekonstruisan i uređen. Grad Beograd će maksimalno izaći u susret svim naporima da se stadion rekonstruiše i postane jedna od lepših sportskih arena u gradu, naravno u skladu sa važećim urbanističkim propisima. Našli smo zakonsko rešenje problema i nadam se da za OFK Beograd dolaze bolji dani i da će ovaj klub vratiti mesto koje je imao u srpskom fudbalu – poručio je Vesić.
Drakče Dimitrijević zahvalio je Gradu Beogradu i gradskom menadžeru na angažovanju podsetivši da je stadion građen pedesetih godina i da zbog lošeg stanja predstavlja opasnost i za igrače i za posetioce, što je istovremeno i razlog da OFK Beograd ima ogranieenu licencu za nacionalna takmičenja, pa je ove sezone utakmice „visokog rizika“ kao domaćin morao da igra na stadionu Obilića na Vračaru.
Sastanku su prisustvovali i Slavica Savčić, gradska sekretarka za imovinske i pravne poslove i Slavko Gak, gradski sekretar za sport i omladinu.

Povezana vest:  PAROVI LIGE ŠAMPIONA, Barselona i Milan u istoj grupi Lige šampiona