cuk par kzn

Milinković i Milojević: Lepo finale, odlučiće detalji

Trener fudbalera Partizana Zoran Milinković rekao je danas da je ekipa ima veliku želju da pobedi Čukarički i po 14. put osvoji Kup Srbije, dok trener ekipe sa Banovog brda Vladan Milojević veruje da ekipa može do prvog trofeja u istoriji.
-Velika nam je čast, što pored šampionske titule imamo priliku da osvojimo Kup. Respektujemo Čukarički, poznajemo se dobro i znamo šta nas čeka. Tim koji bude imao više motiva, znanja i inspiracije osvojiće pehar – rekao je Milinković na konferenciji za medije u Kući fudbala u Staroj Pazovi.
Sa druge strane Milojević je prepustio Partizanu ulogu favorita u finalu, ali poručio da veruje da njegov tim može da osvoji prvi pehar u klupskoj istoriji.
-Drago mi je što smo učesnici ovakve utakmice i što smo došli u situaciju da osvojimo prvi trofej. Cele sezone bili smo na nivou i potajno se nadamo pobedi, iako je Partizan favorit – rekao je Milojević.
Mladi stručnjak dodao je da se u finalu sastaju trenutno dve najbolje ekipe u Srbiji.
-Potrudićemo se da ne budemo puki učesnici. Znamo ko je Partizan, zasluženo je prvak države i bilo bi lepo kada bismo podelili trofeje, njima titula, a nama Kup. Možda bi to bilo najpoštenije.
Milinković i Milojević složili su se da će pobednika odlučiti detalji.
-Na jedno finale može da utiče niz faktora, možda neki sitan detalj. Očekujemo lepu i sadržajnu utakmicu. Cenim sve što je uradio kolega Milojević, dao je veliki pečat ambijentu kluba – rekao je Milinković i dodao da je ekipa vežbala penale, ali da ne želi da prijektuje meč.
-Specifična utakmica za oba tima. Partizan igra napadački, kao i mi, i sve ukazuje da će biti zanimljiva utakmica – jasan je Milojević.
Kapiten Čukaričkog Igor Matić ističe da njegov tim očekuje istorijski meč.
-Potrebno je da uđemo hladne glave kako bismo trijumfovali. Partizan ima odličan tim i svi su preduslovi da ćemo gledati lep fudbal – zaključio je Matić.
Kapiten crno-belih Saša Ilić rekao je da očekuje težak meč protiv Čukaričkog.
-Igrali smo dva puta ove sezone protiv Čukaričkog i oba puta bilo je veoma neizvesno. Svesni smo da Čukarički ima izuzetan igrački kadar, sa par iskusnih igrača i moramo da budemo skoncentrisani kako bismo pobedili i osvojili Kup. Motiva sigurno ne nedostaje – rekao je Ilić.
Finale Kupa Srbije između Čukaričkog i Partizana igra se sutra od 20.30 na stadionu Rajko Mitić.

Povezana vest:  Džastin Biber na treningu Barselone