ivan tomic

Tomić: Želja mi je da postanem trener Partizana

Bivši fudbaler Partizana Ivan Tomić rekao je danas da ima veliku želju da u budućnosti postane trener crno-belih.
Tomić trenutno vodi reprezentaciju Srbije do 19 godina, ali ne krije da mu je san da se jednog dana vrati u klub gde je počeo igračku karijeru.
-Čim sam počeo da se bavim trenerskim poslom logično da mi je bila želja da postanem trener Partizana. U tom klubu sam doživeo sve najlepše stvari kao igrač. Tako da mi je želja da jednog dana budem trener Partizana – rekao je Tomić u Bijeljini, gde gleda Turnir prijateljstva.
Tomić je zimus bio kandidat da preuzme klupu Partizana, ali je rukovodstvo kluba na kraju odlučilo da zadrži tadašnjeg trenera Marka Nikolića.
-To nisu bile ozbiljne priče, više se to medijski pojavilo. U tom trenutku sam bio pod ugovorom sa Savezom, i generalno, ništa od toga se nije dovodilo u razmatranje.
On je ocenio da je Partizanu trenutno potreban ozbiljan sistemski pristup i dodao da mora da gaji napadački stil.
-Partizan pre svega mora da igra shodno tradiciji kluba, poštujuci sve generacije, legende kluba koje su tu ostavile sebe i postigle rezultate. Klub mora da bude dosledan sebi i napadackom stilu. Svi bismo želeli da Partizan uđe u Ligu šampiona, ali potrebno je da se mnogo više bavi organizacijom i odredenim propustima i postavljanjem jednog pravog sistema – rekao je Tomić i dodao da je Čukarički pravi primer za to.
Nekadašnji državni reprezentavac prokomentarisao je Partizanov slučaj sa Danilom Pantićem, koji će uskoro napustiti klub kao slobodan igrač.
-Za mene je, kao nekoga ko radi u FSS i sa mladim igračima, katastrofalno da takav potencijal sa 18 nepunih godina napusti naš fudbal. Mislim da je to nešto čime bi trebalo da se bavimo i što je duboko pustilo korenje. Upravo su to razlozi zbog čega mi ne možemo da se nadamo Ligi šampiona i Ligi Evrope – zaključio je Tomić.

Povezana vest:  Morinjo nosio majicu sa inicijalima Klaudija Ranijerija