ivan saponjic u20 srb urugvaj

SP ZA MLADE (U20)

Srbija izgubila od Urugvaja

Omladinska fudbalska reprezentacija Srbije poražena je danas na startu prvenstva sveta u Novom Zelandu u D grupi protiv Urugvaja sa 1:0, iako je pružila dobru partiju.
Gol za Urugvaj, koji je aktuelni šampion Južne Amerie u omladinskoj konkurenciji, postigao je Gaston Pereiro u 57. minutu
Srbija: Rajkovic – Jovanović (od 74. min Grujić), Veljković, Babić, Antonov – Zđelar (od 84. min Mandić), Maksimović, S. Milinković-Savić – An. Živković, Gaćinović (od 68. min Gajić) – Šaponjić. Kapiten: Predrag Rajković, 
Urugvaj: Guručeaga – Kotunjo, Kabako, Lemos, Suares – Arambari, Mendez (od 46. min Amaral), Nandez – Kastro, Baez (od 72. min Pojet), Pereiro (od 89. min Akosta)
Na početku susreta, Urugvaj je imao inicijativu, bolje kontrolisao sredinu terena i držao više loptu u nogama, pa su igrači Srbije bili primorani da se brane. Kako je igra odmicala, srpske nade su uspostavile ravnotežu, pokazale pravo lice i nekoliko puta opasno ugrozile gol Urugvaja.
Izabranici Veljka Paunovića imali su nekoliko sjajnih prilika za gol, među kojia se ističu dve centarfora Ivana Šaponjića.
Odličnu odbranu imao je i golman Rajković, koji je fantasticno reagovao u 17. minutu kada je paradom odbranio ?ut protivnika.
Narednu utakmicu Srbija igra 3. juna protiv prvaka Afrike Malija. Reprezentacija Malija je pobedila Meksiko sa 2:0 (0:0).
Na prvenstvu u Novom Zelandu takmiče se 24 zemlje, koje su svrstane u šest grupa sa po cetiri tima. U narednu fazu takmicenja plasiraće se po tri najbolje selekcije iz svake grupe.……..

Povezana vest:  Murinjo: Igrači Barselone ne znaju da podnesu sportski poraz