jelensuperliga logo

UEFA: Pet utakmica Superlige pod istragom

Najmanje pet utakmica fudbalskog šampionata Srbije nalazi se pod istragom Evropske fudbalske unije (UEFA) zbog sumnje u nameštanje rezultata, prenose „Večernje novosti“.
Kako prenosi taj list, UEFA je sprovela istragu u saradnji sa Interpolom i Europolom, a u najmanje tri od pet slučajeva pominju se dueli OFK Beograda na Karaburmi.
Upravo zato, sazvana je današnja sednica Izvršnog odbora FSS, a detaljan izveštaj podneće Komesar za integritet Milivoj Mirkov.
U njemu se, kako se navodi, do najsitnijih detalja prenose zapažanja posmatrača sa pojedinih mečeva, a prema nekim informacijama radi se o utakmicama OFK Beograd – Borac Čačak (1:0) od 21. marta i jednom meču Spartaka iz Subotice, dok su preostala tri duela, za sada. pod velom tajne.
U svakom slučaju, ljudi iz Izvršnog odbora FSS prvi će saznati koji su mečevi pod sumnjom u Srbiji, kao i da li za te sumnje postoje i čvrsti dokazi.
Poseban segment istrage UEFA biće i podatak da su neke utakmice bile predmet sumnjivih uplata i munjevitog menjanja kvota u svetskim kladionicama.

Povezana vest:  Ferguson žali što nije doveo Harta u Junajted