u20 srb mijanmar (3)

Paunović: Plaman u osminu finala SP je dostižan

Selektor omladinske reprezentacije Srbije do 20 godina Veljko Paunović rekao je danas da ekipa nije zaslužila poraz od Urugvaja (1:0) na startu prvenstva sveta na Novom Zelandu i dodao da šanse za prolaz u osminu finala i dalje postoje.
-Imali smo mnogo prilika, mi naše nismo iskoristili, oni jednu svoju jesu i ne možemo da se vratimo unazad. Ono što je za mene kao trenera važno je da su se svi uverili da je naše opredeljenje igra, da smo imali puno lepih akcija, odlicnih prodora po bokovima. Sve je bilo idealno, osim realizacije, ali u fudbalu se ipak igra za golove. Siguran sam da ce oni doći u naredne dve utakmice protiv Malija i Meksika – rekao je Paunović za sajt FSS.
Srbija je propustila dosta prilika protiv aktuelnog vicešampiona sveta, a dve najbolje propustio je napadač Ivan Šaponjić.
-Ne možemo ništa da zamerimo Šaponjiću, odigrao je odličnu utakmicu, borio se kao lav svih 90 minuta protiv starijih i iskusnijih igrača. Videli ste kakav je igrač štoper Paolo Lemos, to je defanzivac svetskog kalibra, uskoro veliko fudbalsko ime. Urugvajci su zaista moćan tim, koji smo mi nadigrali na terenu, ali nažalost nismo imali sreće da postignemo gol. Videlo se da je protivnik sve vreme bio pod žestokim pritiskom, a dugo i glasno su se radovali posle pobede jer su svesni da su se „provukli“.
Srbija naredni meč na šampionatu igra protiv selekcije Malija, koja je bila bolja od Meksika sa 2:0.
-I dalje smo u igri, plasman u drugi krug je apsolutno moguć i dostižan. Gledali smo Mali uživo, imamo dosta materijala o njima i pripremićemo se na najbolji način. Radi se o fizički snažnoj ekipi, imaju opasne individualce u napadu i brzi su. Protiv Meksika su počeli dosta defanzivno, čekali su svoje šanse iz kontranapada, ali su na kraju mogli i ubedljivije da pobede, iako je Meksiko u prvom poluvremenu dominirao – izjavio je Paunović i dodao da rivali sa kojima je Srbija nije bez razloga proglašena „grupom smrti“.
Utakmica drugog kola D grupe između Srbije i Malija na programu je u sredu od devet sati po srednjeevropskom vremenu.

Povezana vest:  Odbačena mogućnost osnivanja evropske Super lige