tole karadzic 8

Karadžić najavio izbore na svim nivoima u FSS

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Tomislav Karadžić najavio je danas da bi julu mogla biti održana vanredna sedinica na kojoj bi jedna od tačaka dnevnog reda bila izbori na svim nivoima u toj organizaciji.
Karadžić je na današnjoj sednica Izvršnog odbora u Sportskom centru u Staroj Pazovi informisao članove da planira sazivanje sednice u prvoj polovini jula.
Do tada predsednik FSS obaviće razgovore sa svim predsednicima regionalnih saveza da bi bili usklađeni stavovi oko eventualnih vanrednih izbora na svim nivoima, što podrazumeva vreme i proceduru za održavanje oko 400 sednica skupština u bazama.
„Niko ne treba da se boji izbora. Uz poštovanje procedure, svi treba da proverimo legitimitet, od najnižih do najvišeg nivoa fudbalske vlasti“, rekao je Karadžic za sajt FSS.
Na Izvršnom odboru diskutovano je i o situcaciji u Fudbalskom savezu Vojvodine o kojoj su članove informisali predsednik FSV Dragan Simović i Marjan Rnić.
-Konstatovano je grubo kršenje Statuta i u skladu sa članom 81. i članom 82. FSV biće upozoren na nepravilnosti zvaničnim pisanim dokumentom, koji će im biti upućen u hitnom roku. Od Fudbalskog saveza Vojvodina zatraženo je da otkloni sve nedostatke, a ukoliko to ne učini, Izvršni odbor FŠ je dao ovlašćcenje Odboru za hitna pitanja FSS da uvede privremene mere u Fudbalski savez Vojvodine – navodi se u saopštenju.
U nastavku sednice komesar za integritet FŠ Milovoj Mirkov obavestio je članove Izvršnog odbora FSS o pristigloj dokumentaciji UEFA u vezi sumnji na regularnost utakmica u Superligi.
Jednoglasno je zaključeno da svi zvanični dokumenti UEFA, kao i rezultati interne istrage komesara za integritet, budu poslati tužilaštvu na dalji postupak. Članovi Izvršnog odbora FŠ neće komentarisati ništa po tom pitanju, a sve u cilju valjane i pravovremene istrage zvanicnog organa Republike Srbije. Istovremeno usvojena je inicijativa da se formira specijalno telo, sastavljeno od predstavnika tužilaštva, policije i Fudbalskog saveza Srbije, koje će se ubuduće baviti svim opravdanim sumnjama u regularnost utakmica.

Povezana vest:  Gvardiola: Imam samo 16 igrača