luis suarez pozzVan Basten: Nisam verovao da će se Suarez snaci u Barseloni

Legendarni holandski fudbaler Marko van Basten rekao je danas da nije očekivao da će se kontroverzni Urugvajac Luis Suarez dobro snaći u Barseloni.
Suarez je prošlog leta došao u Barselonu iz Liverpula i za tim sa Nou Kampa postigao 24 gola u svim takmičenjima.
-Očekivao sam od njega da postane zaista dobar fudbaler, ali nisam verovao da može da igra u timu kakav je Barselona. Mislio sam da će mu više odgovarati Juventus ili Inter, jer u Italiji se igra drugačiji fudbal nego u Barseloni – rekao je Van Basten za Sport.
On je dodao da se Urugvajac odlično prilagodio stilu igre koji gaje Karalonci.
-Barsa igra veoma pametan fudbal, igrači su blizu i dobro su tehnički potkovani. Mislim da je on više napadač, koji vreba iz kontre i tu traži svoju šansu. On to radi na čudesan način, ali ne igra tako u Barseloni – objasnio je Van Basten.
Van Basten je tokom karijere igrao za Ajaks i Milan. Sa Milanom je osvojio dve titule prvaka Evrope, a sa Ajaksom ima trofej Kupa pobednika kupova.
Za selekciju Holandije odigrao je 58 utakmica i postigao 24 pogotka, uključujući spektakularan volej u finalu šampionata Evrope 1988. godine protiv Sovjetskog saveza.
Van Basten je od 2004. do 2008. godine obavljao funkciju selektora Holandije, a tokom trenerske karijere vodio je Ajaks, Herenven i AZ.

Povezana vest:  EURO 2012, Prandeli: Italija ima kvalitet da se suprotstavi Španiji