MIODRAG BOZOVIC PROMO 3Božović: Treneri su potrošna roba, ali ne mogu da izgubim
 
Novi trener Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je danas da mu se dolaskom na klupu crveno-belih ispunila životna želja i poručio da ga ne plaši to što su njegovi prethodnici često bili smenjivani.
-U žiovotu sam imao dve želje, da postanem trener Budućnost i Crvene zvezde. Prvu sam ispunio, sada i drugu, i veoma sam srećan što sam se vratio u klub u kojem sam igrao. Kao igrač nisam ostavio veliki trag u Zvezdi, nadam se da ću sada imati više sreće – rekao je Božović na promociji na stadionu Rajko Mitić gde ga je dočekao veliki broj novinara.
Crnogrski trener otkrio je da je 2007. godine bio na korak od prelaska u Crvenu zvezdu, ali da ga je sprečio predugovor sa Dnjeprom.
-Tadašnji sportski direktor Ivan Adžić želeo je da me dovede kako bih vodio ekipu do kraja prevenstva, nekih dva – tri meseca. Imao sam potpisan predugovor sa Dnjeprom, ali sam od Ukrajinaca tražio da ih preuzmem na početku sledeće sezone. Dogovorio sam se sa Zvezdom, slavio, ali Dnjepar mi nije dozvolio – naveo je Božović.
Prema njegovim rečima, ima spisak želja kada su potencijalna pojačanja u pitanju, ali ne želi da licitira sa imenima.
-Potreban nam je novac za pojačanja, a vrlo je teško za mali novac dovesti dobrog igrača, pošto prosečan vredi tri miliona evra. Zato ćemo morati dobro da razmislimo i napravimo pravi izbor -rekao je Božović.
On je istakao da ne poznaje previše trenutno ekipu crveno-belih, ali da ima vremena za to.
-Dosta igrača znam, ali ostale ne. Svi kreću od nule i igraće najbolji-rekao je Božović i poručio da je želeo da naprvi pauzu u trenerskoj karijeri, ali da poziv Crvene zvezde nije mogao da odbije.
Božović je istakao da je svestan da će ga samo dobri rezultati zadržati na klupi.
-Treneri su potrošna roba i kada nema rezultata on je kriv, ako njega ne bude, ne može da se pravda. Svestan sam da od trenera dosta zavisi, ali ne mogu ništa da izgubim.
Božović je najavio da će uskoro biti imenovan sportski direktor, koji će biti spona između njega i rukovodstva kluba.
-Volim da radim sa mladim igračima, pošto su željni dokazavianja i nisu ‘namazani’ kao stariji. Iskusni igrači su kao pas koji pred umiranja želi da ujede gazdu –našalio se Božović.
Generalni direktor Zvezda Terzić rekao je da cilj za predstojeću sezonu smanjivanje duga, ulaganje u omladinsku školu i osvajanje šampionske titule.
-Iza nas je najteža sezone u istoriji kluba, Zvezda je klinički bila mrtva prošle godine, promenili smo strukturu duga i platili 10 miliona evra za UEFA monitoring. Želimo da rekonstruišemo igrački kadar, zato smo doveli Božovića da napadnemo titulu- rekao je Terzić i poručio da je trenutni dug 42 miliona evra.
Fudbaleri Crvene zvezde novi sezonu počinju 12. juna, a četiri dana kasnije kreću na bazične pripreme u Sloveniju.
 
PHOTO: Antonio Ahel/ATAIMAGES
Povezana vest:  Milanović: Partizan je veliki motiv za igrače Rada