sep blater-ostavkaNjujork tajms: Sep Blater pod istragom FBI-a

Sep Blater, koji je sinoć podneo ostavku na mesto predsednika Svetske fudbalske federacije (Fifa), nalazi se pod istragom američkog pravosuđa o korupcijskom skandalu koji poslednjih dana potresa Fifu, prenose danas mediji u SAD. List Njujork tajms je naveo da je Blater poslednjih dana pokušao da „zauzme distancu prema skandalu, ali se američke vlasti nadaju saradnji s nekim predstavnicima Fife uključenih u korupciju“.
Pozivajući se na izvore bliske američkim pravosudnim organima, Njujork tajms i televizijska mreža Ej-Bi-Si (ABC) navode da je američka federalna policija (FBI) „pokrenula direktnu istragu“ o Blateru ne precizirajući druge detalje.
FBI nije želeo da kometariše navode lista.
Fifu poslednjih dana potresa korupcijska afera, nakon što su prošle nedelje američki istražitelji podigli optužnicu protiv čelnika svetske kuće fudbala i uhapsili 14 osoba i optužili ih da su tokom perioda od 25 godina primili više od 150 miliona dolara mita.
Blater je sinoć podneo ostavku, četiri dana pošto je dobio svoj peti predsednički mandat u Fifi. Do sada nije bio direktno naveden kao učesnik korupcijskog skandala.

Povezana vest:  Venger: Nećemo prodati Sančesa i Ozila ovog leta