uefa liga sampiona peharBarselona ili Juventus? Svi kažu Barselona, ali….

Kucnuo je čas odluke u Berlinu! Evropa će sutra dobiti novog fudbalskog vladara – Barselonu po peti ili Juventus po treći put.
Ne postoji nijedan poznavalac fudbala na planeti koji na pitanje ko je u prednosti neće reći Barselona. Dovoljno je samo pogledati golgeterski učinak Mesija, Nejmara i Suareza (120 golova), ali opet, Juventus je iz Italije, a onda je sve moguće.
I tradicija je veoma zanimljiva – Barselona je do sada pet puta igrala u finalu i dobila je četiri, od čega tri u poslednjih devet godina (2006, 2009, 2011), ali je to jedno izgubila baš od Italijana (Savićevićev Milan 1994).
Sa druge strane, Juventus je pet puta gubio u finalima, tri poslednja puta su poraženi, od Dortmunda (1997), Real Madrida (1998) i Milana (2003). Da li je vreme da se Staroj dami vrati za Ridleove golove u Minhenu, Mijatovićevu majstoriju u Amsterdamu ili penal dramu sa Milanom na Old Trafordu?
Da li će Pirlo, Bufon i Barzalji ponovo da se raduju na Olimpijskom stadionu u Berlinu, kao sa Italijom 2006. ili će Mesi postati prvi čovek koji je bio strelac u tri finala. Da li će se Ćavi od Barse oprostiti u velikom stilu?
-Finale je uvek otvoreno, šanse su 50:50, Juventus je šampion Italije, kvalitet je dokazao eliminacijom Reala u polufinalu. Očekujem tešku utakmicu, neizvesnu, ali verujem u svoj tim – poručio je trener Barselone Luis Enrike, koji kao igrač nije podigao „ušati trofej“ i sada želi to da uradi kao trener.
Sa druge strane, često osporovani Masimiljano Alegri ulogu favorita preoušta Kataloncima.
-Jasno je da je Barselona favorit, kao što bi bila protiv bilo kojeg drugog tima. Pokušaćemo da im pariramo, da probamo da pronađemo slabu tačku. Mislim da to nije nemoguće – poručio je Alegri.
Barselona je kompletna, rovit je samo Inijesta, ali biće spreman, dok će Juventus nastupiti bez Kjelina i odavno povređenog Kaseresa.
Odluka pada sutra – od 20.45 sati na Olimpijskom stadionu u Berlinu.

Povezana vest:  Roben i Miler izgladili nesporazum s terena