veljko paunovic nz

Paunović: Ponosan sam na istorijski uspeh srpskog fudbala

Selektor omladinske reprezentacije Srbije Veljko Paunović rekao je da je ponosan na ekipu posle pobede nad Meksikom (2:0) i plasmana u osminu finala Svetskog prvenstva na Novom Zelandu.
Omladinci Srbije pobedili su jutros selekciju Meksika golovima Nemanje Maksimovića u 2. i Andrije Živkovića u 42. minutu, posle čega su prvog mesta D grupe otišli u narednu fazu.
-Presrećan sam, naravno. Ovo je veliki, istorijski uspeh za naš fudbal, uspevamo da se predstavimo celom svetu na pravi način. Pokazali smo da Srbija ima sve osobine ozbiljne reprezentacije, da ovaj tim ima karakter, pobednicki mentalitet, da može da istraje do kraja i igra vrhunski fudbal. Ponosan sam na igrače i stručni štab, svima se puno zahvaljujem, jer svako daje od sebe ono najbolje. Ovo je velika pobeda za ceo naš narod i našu državu – rekao je Paunović za sajt FSS.
Prema njegovim rečima i posle poraza na premijeri od Urugvaja (1:0) verovao je u plasman u osminu finala sa prvog mesta.
-Činilo se neverovatno da možemo da završimo prvi u „grupi smrti“, naročito posle nesrećnog poraza od Urugvaja, ali mi smo i tada verovali. Govorio sam igračima da će se sve vratiti kad bude najpotrebnije. Izdigli smo se iznad problema, napravili veliki povratak i sada idemo dalje.
Paunović je istakao da ga trenutno ne zanima protivnik u nokaut fazi, nakon što tim čeka rasplet u E i F grupi.
-Želimo da uživamo u ovom velikom trenutku, kao što se nadamo da i cela Srbija uživa – ističe selektor „orlića“.
On je prokomentarisao odlučujuću utakmicu sa Meksikom.
-Konačno se i nama „posrećilo“ da otvorimo utakmicu na najbolji nacin, prelepom akcijom i golom Maksimovića. Meksiko je veoma dobra i uporna ekipa, nisu odustajali do kraja, u drugom poluvremenu su vršili žestok pritisak, ali smo odoleli i pokazali zrelost u svakom pogledu. Izdržali smo i da ne primimo gol, što je velika stvar. Ovo je veliki dan za sve nas.
Omladinci Srbije će protiv rivala u osmini finala igrati u Danedinu, gde su proveli prvu fazu, što raduje Paunovića.
-Drago nam je ?to ostajemo ovde, narod je divan, ljudi nas vole, a imacemo i vi?e vremena da se odmorimo, jer necemo putovati. Zahvalio bih svim Srbima koji su do?li da nas podr?e, takode i gradanima Danejdina koji su bili uz nas. Siguran sam da i oni dele na?u sreću – zaključio je Paunović.

Povezana vest:  Given želi da ode iz Mančester sitija