kolindaGrabar-Kitarović osudila postavljanje svastike na Poljudu

Kancelarija predsednice Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović osudila je postavljanje kukastog krsta na travnjaku splitskog stadiona Poljud koji je uočen tokom fudbalske utakmice između Hrvatske i Italije, upozorivši da Hrvatska ima ozbiljan problem s huliganima koji žele da je ocrne, prenela je agencija Hina.
Zloglasni kukasti krst, simbol nacističke Nemačke, bio je utisnut u travnjak terena stadiiona Poljud, uoči utakmice kvalifikacija za prvenstvo Evrope između Hrvatske i Italije, koji je završen remijem – 1:1.
-Najoštrije osuđujem pojavu svastike na travnjaku na sinoćnjoj utakmici reprezentacija Hrvatske i Italije u Splitu – saopštila je kancelarija
predsedice Grabar Kitarović.
Kako je istaknuto, „Hrvatska ima najbolje i najvernije navijače, ali i vrlo ozbiljan problem s huliganima kojima je cilj ocrniti ne samo hrvatski fudbal, nego i hrvatsku državu“.
Grabar Kitarović je ocenila da je tim činom nanesena nemerljiva šteta ugledu hrvatskih građana u svetu.. Smatra, stoga, da tome I takvima treba konačno stati na kraj.
-Tražim žurnu istragu, odlučnu reakciju svih nadležnih institucija u cilju pronalaženja i procesuiranja počinitelja- navela je predsednica Hrvatske u saopštenju.
Splitska policija objavila je da traga za osobama koji su pre utakmice na travnjaku poljudskog stadiona napravile znak kukastog krsta.

Povezana vest:  Vujadin Savić novi fudbaler Olimpije iz Ljubljane

PHOTO: Anadolu Agency/Anadolu Agency