blaterSkala pozvao Blatera da održi obećanje

Međunarodna fudbalska federacija (Fifa) upozorila je danas Sepa Blatera da ne pokuđava da odustane od svog obećanja da se povuče sa mesta predsednika te organizacije.

Funkcioner Fife Domeniko Skala, koji nadgleda predsedničke izbore za koje mediji spekulišu da će se održati 16. decembra u Cirihu, rekao je da je promena vođstva te organizacije suštinski element reforme Fife, posle velikog skandala i hapšenja nekolicine visokih zvaničnika u sklopu istrage o korupciji u svetskom fudbalu.

Povezana vest:  Ronaldo trenira i do sedam sati dnevno

Blater je 2. juna podneo ostavku, četiri dana pošto je dobio svoj peti mandat, zbog velikog pritiska oko skandala i hapšenja visokih Fifinih zvaničnika. On je rekao da će ostati na funkciji dok ne bude izabran novi predsednik i naveo da bi izbori mogli da se održe između decembra i februara naredne godine. Švajcarski list  Švajc am Zontag preneo je, ne navodeći izvor, da Blater pokušava da se vrati na funkciju, pošto je dobio podršku iz Afrike i Azije. Fifa nije komentarisala te navode.

Povezana vest:  JELEN SUPERLIGA, Derbi 19. kola igra se na Banjici

Skala je pozvao 79-godišnjeg Blatera da ne pokušava da odustane od svog obećanja. Blater je već prekršio obećanje, kada je 2011. godine, po dobijanju četvrtog mandata, rekao da će se ove godine povući sa funkcije.

-Za mene su reforme glavna tema. Zbog toga mislim da je neophodno nastaviti započeti proces promene predsednika, kako je i najavljeno – rekao je Skala.

Povezana vest:  Žoze Murinjo:Verujem da će Ronaldo igrati protiv Totenhema

Izvršni komitet Fife sastaće se 20. jula u Cirihu kako bi odredio datum predsedničkih izbora.