ekipa peharBeograđani proslavili titulu prvaka sveta

Osvajanje titule prvaka sveta u fudbalu danas je proslavljeno i na ulicama Beograda gde se veliki broj građana i navijača okupio i slavio.
Veliki broj ljubitelja fudbala sa uzbuđenjem je čekao ishod finalne utakmice između Srbije i Brazila na Svetskom prvenstvu za fudbalere do 20 godina na Novom Zelandu.
Finale iz Okleanda pratilo se u kafićima i kućama, a cela Srbija ustala je u sedam sati kako bi videla novi podvig izabranika Veljka Paunovića.
Odmah nakon poslednjeg sudijskog zvižduka u centru Beograda začule su se petarade i sirene automobila.
Građani su se okupili u velikom broju na Trgu republike, nekolicina je prošetala Knez Mihajlovom noseći zastave Srbije, i uz pesmu i zvuke pištaljki i sirene na automobilima kojima su se kretali u koloni obeležili pobedu mlade reprezentacije, kako to inače čine kada srpski sportisti postignu velike uspehe na sportskim takmičenjima.
Nekolicina je bila obučena u dresove reprezentacije, a radujući se zbog pobede uzvikivali su „Srbija, Srbija“.
Jedna saobraćajna traka bila je blokirana od Kolarčeve ulice ka Slaviji, nakon čega su se u koloni automobilima i uz zvuke sirena uputili ka Slaviji.
Fudbalska reprezentacija Srbije osvojila je danas titulu prvaka sveta, pošto je u finalu Svetskog prvenstva na Novom Zelandu, posle produ?etaka, savladala selekciju Brazila sa 2:1.
Srbija je tako do drugi put osvojila titulu šampionata sveta, posle one iz Čilea 1987. godine.
Svečani doček povodom velikog uspeha na Novom Zelandu zakazan je za ponedeljak ispred Skupštine grada.
Čestitke mladim fudbalerima uputili su predsednik Srbije Tomislav Nikolić, premijer Aleksandar Vučić, predsednica parlamenta Maja Gojković, prvi potpredsednik vlade Ivica Dačić i ministri u Vladi Srbije, gradonačelnik i predsednik skupštine Beograda i drugi zvaničnici.

Povezana vest:  Partizanu od Telekoma 6,7 miliona dinara mesečno

PHOTO: Phil Walter/Getty Images Sport