milovan vesnicPešović pobedio na prvoj trci u Slovačkoj, Vesnić šesti

Srpski automobilista Rudi Pešović trijumfovao je na današnjoj trci Centralnoevropskog šampionata u Slovačkoj, dok je Milovan Vesnić zauzeo šestu poziciju.
Pešović je izjavio da mu je današnja pobeda najveći uspeh u dosadašnjoj karijeri.
-Neočekivano prvo mesto za mene, ali mi je žao što je Vesnić imao problema jer smo ponovo mogli zajedno da budemo na podijumu. Trka je bila veoma naporna i morao sam dobro da se pomučim kako bih sačuvao vodeću poziciju – rekao je Pešović medijima, koji je posle trijumfa prvoplasiran i u šampionatu Slovačke.
Milovan Vesnić je trku poveo i u prva tri kruga napravio razliku od deset sekundi u odnosu na u tom trenutku drugoplasiranog Končeka, ali mu je potom popustila zadnja leva guma i morao je u boks, što je rezulturalo zaostatkom u nastavku trke.
-Imao sam nesreću da naletim na šraf koji je probušio pneumatik, koji je počeo da gubi pritisak. Posle zamene gume nije bilo vremena za značajno poboljšanje plasmana. Idemo dalje, sutra nas očekuje nova trka. Izuzetno mi je drago što je Pešović pobedio, a njegov uspeh je i moj, ali i dokaz da EKO Racing tim odlično funkcioniše – rekao je posle trke Vesnić.
Druga trka u Slovačkoj za Šampionat Centralne Evrope na programu je sutra u 16.50 časova.

Povezana vest:  Berger privremeni selektor Australije