pelegrini pressPelegrini: Potpuno se razlikujem od Morinja ali nismo neprijatelji

Trener fudbalera Mančester sitija Manuel Pelegrini izjavio je da se potpuno razlikuje od trenera Čelsija Žozea Morinja, za koga je rekao da „voli da preuzima zasluge za sve“, ali da nisu neprijatelji.
-Kada njegov tim pobeđuje, Morinjo preuzima zasluge za sve. Ja to nikada ne radim. Kada sam osvojio Premijer ligu, nisam ni reč rekao – rekao je Pelegrini u intervjuu za čileanski list El Merkurio.
-Nemam problema sa Morinjom, on nije moj neprijatelj i nema sukoba među nama, ali na ‘svim frontovima’ se razlikujem od njega. Ne interesuje me da ga analiziram kao osobu – dodao je Pelegrini.
Mančester siti je sezonu završio na drugom mestu u Premijer ligi, sa osam bodova zaostatka za Čelsijem. Pelegrini će u predstojećoj sezoni pokušati da osvoji makar jedan trofej sa Sitijem kako bi ostao trener u tom klubu, poÅ¡to bi njegovu poziciju ugrozilo da ekipa u dve uzastopne sezone ne osvoji trofej.
Pelegrini je posle utakmice u maju nazvao Čelsi „malim timom“, pošto se engleska ekipa uglavnom branila i bila je zadovoljna bodom.
-Kada igramo sa Čelsijem, imam utisak da igramo protiv malog tima sa veoma dobrim fudbalerima. Ali, svaka osoba je drugačija. Za mene je veliki tim onaj koji ima veliki posed lopte i koji pokušava da postigne mnogo golova, onaj koji uvek mora da ide na pobedu – rekao je Pelegrini.

Povezana vest:  JELEN SUPERLIGA, Fudbaleri Novog Pazara sutra u Ivanjici