davor suker

Šuker: Mamići i Vrbanović su nevini dok se ne dokaže suprotno

Predsednik Fudbalskog saveza Hrvatske (HNS) Davor Šuker rekao je danas su funkcioneri Dinama iz Zagreba, braća Zdravko i Zoran Mamić za tu organizaciju nevini dok se ne dokaže suprotno.
Kancelarija za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala (USKOK) ;je protiv braće Mamić i izvršnog direktora HNS Damira Vrbanovića pokrenula istragu kao osumnjičenih za primanja i davanje mita i utaje poreza.
-Najvažniji zaključak na sednici Izvršnog odbora HNS-a je da su za nas naši prijatelji Zdravko Mamić i Damir Vrbanović te Zoran Mamić, moj bivši saigrač iz generacije ‘vatrenih’, nevini do sudske odluke. Pričekajmo odluku, a dotad Savez ima program prema kojem će raditi. Mislimo da nema potrebe da se obavesti Evropska fudbalska unije (Uefa) o tome – rekao je Šuker posle sednice IO, a prenose hrvatske mediji.
Predsedniku Dinama i članu Izvršnog odbora HNS-a Zdravku Mamiću, njegovom bratu i treneru zagrebačke ekipe Zoranu, kao i izvršnom direktoru HNS-a Damiru Vrbanoviću je pre dva dana određen jednomesečni pritvor, zbog sumnje primanja i davanja mita i utaje poreza.
Kontroverzni Zdravko ;Mamić ;koji je najuticajnija osoba u hrvatskom fudbalu, ranije je u medijima odbacio optužbe i ocenio da su politički motivisane.

Povezana vest:  Alegri: Milan će se boriti za titulu