neymar oprema

Nejmar: Turan je sjajan

Fudbaler Barselone, Brazilac Nejmar, rekao je danas da je odluka kluba da angažuje Arda Turana odlična i istakao da je on jedan od najboljih igrača u Primeri.
Šampion Španije je ranije ove nedelje saopštio da je angažovao fudbalera Atletiko Madrida, ali transfer turskog igrača i dalje zavisi od predsedničkih izbora u Barseloni.
Vršilac dužnosti predsednika Ramon Adel odobrio je dolazak Turana nakon što ga je tražio trener Luis Enrike. Barselona je ranije navela da u ugovoru postoji klauzula da klub vrati Turana Atletiku do ponoći 20. jula, odnosno dan posle predsedničkih izbora, ako naredni Upravni odbor odbije ovaj transfer.
U slučaju da Barselona tada vrati Turana Atletiku, klub iz Madrida će zadržati 10 odsto transfera. Atletiko bi mogao da dobije još sedam miliona, u zavisnosti od kvaliteta igara igrača.
Bez obzira na odluke sledećeg upravnog odbora, Turan neće moći da bude registrovan do januara 2016. godine zbog suspenzije Barselone.
-Arda Turan je sjajan igrač. On je jedan od najboljih u Primeri. Poseduje veliki kvalitet i sigurno će nam puno pomoći – rekao je Nejmar za španski Sport.
Nejmar je potom govorio i o učešću Brazila na Kopa Amerika, ali i na svoju odluku da napusti nacionalni tim nakon što je zaradio suspenziju od četiri utakmice zbog crvenog kartona u duelu sa Kolumbijom.
-Rekao sam selektoru Dungi, ali i njegovim saradnicima, da će mi biti ako ostanem. Da sam ostao, sve to bi bilo bolno i za moje saigrače. Da sam se posle toga nasmejao na nekom treningu, svi bi rekli da mi nije stalo. Dakle, najbolje rešenje je bilo da odem – naveo je Nejmar.
Brazil je eliminisan u četvrtfinalu Kopa Amerika od Paragvaja, samo godinu danas nakon neuspeha na Svetskom prvenstvu kada je ta reprezentacija ubedljivo poražena u polufinalu od Nemačke sa 7:1.
-Porazi su deo fudbala. Sada moramo dobro da se pripremimo za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo. Danas je fudbal izjednačen, Brazil ne može uvek da pobedi. Postaje sve teže – rekao je Nejmar.
Nejmar će zbog suspenzije propustiti prva dva meča kvalifikacija.

Povezana vest:  Bajković odbrane penala posvetio navijačima