KAIRAT-ZVEZDA 10

Zvezda eliminisana u kvalifikacijama za Ligu Evrope

Fudbaleri Crvene zvezde eliminisani su već na startu kvalifikacija za Ligu Evrope pošto su danas u Almatiju, u revanš utakmici 1. kola, izgubili od domaćeg predstavnika Kazahstana, ekipe Kajrata, sa 2:1.
Strelci su bili Islamhan u 29. i Kuat u 47. za Kajrat, a Savićević u 85. minutu za Crvenu zvezdu.
Izabranici trenera Miodraga Božovića još jednom su razočarali brojne navijače. Nakon neuspeha u prvom meču kod kuće pretrpeli su novi poraz i neslavno se oproslili od učešća na evropskoj sceni.
Crvena zvezda nije bila ni blizu eventualnog iznenađenja, bez ikakvih šansi da nadoknadi minus od dva gola iz susreta u Beogradu.
Igrala je nesigurno u odbrani i bezidejno u napadu, pa su malobrojne opasnosti nakon akcija njenih fudbalera domaćini otklanjhali bez većih problema.
Kajrat je delovao mnogo sigurnije, poveo je već posle pola sata igre i već tada je bilo jasno da je put ka uspehu osiguran, iako je Božović na revanšu uvrstio u postavu četvoricu novih igrača.
Sve je rešeno kada je odmah nakon odmora domaćin duplirao vođstvo, pa je srpski tim u završnici došao samo do počasnog pogotka, i to iz penala.
Prvi meč u Beogradu Kajrat je dobio rezultatom 2:0.

Povezana vest:  Mihajlović: Ostanak ne zavisi samo od mene