savo milosevic ferplej

Milošević: Mojoj generaciji sankcije, a sadašnjoj CAS

Nekadašnji kapiten fudbalske reprezentacije Savo Milošević, trenutno jedan od potpredsednika FSS, rekao je da odluka Arbitražnog suda iz Lozane (CAS) da prekinutu utakmicu iz Beograda registruje u korist Albanije izaziva zgražavanje i revolt.
-Odluka Arbitražnog suda u Lozani definitivno ima političku konotaciju i samim tim u meni izaziva zgražavanje i revolt. Jasno mi je da taj bes pojačava i sve ono kroz šta sam prošao u igračkoj karijeri, kada smo moji klupski i reprezentativni drugovi i ja bili izloženi političkim sankcijama i nepravdi onih kojima je sport bio samo mehanizam za pritiske i ucene – izjavio je Milošević za sajt FSS.
On je dodao, da nažalost, i sadasnja generacija srpskih fudbalera doživljava sličnu sudbinu – da se tim kažnjava, a rezultat kreira izvan terena.
-Ovde ne govorim o fudbalskom kvalitetu, samo želim da on bude izražen kroz veštinu igranja, a ne lobiranja. Lakše je podneti sportski poraz na terenu, nego političku pobedu na sudu. Mi smo takmičari i neka nam dozvole da to stvarno i budemo – poručio je MIlošević.

Povezana vest:  Runi bi u finalu LE mogao poslednji put da igra za Junajted