Promocija novog dresa FK Partizan 10

Šaponjić: Postali smo ozbiljni kandidati za plasman u LŠ

Fudbaler Partizana Ivan Šaponjić rekao je danas da su dolaskom Valerija Božinova i ostalih pojačanja crno-beli postali ozibiljan kandidat za plasman u grupnu fazu Lige šampiona.
-Sad smo jaka ekipa, došla su ozbiljna i kvalitetna pojačanja. Svi se nadamo ulasku u grupnu fazu Lige šampiona i daćemo sve od sebe da to ostvarimio. Bio bih zadovoljan i plasmanom u Lige Evrope, jer je i to veliko takmičenje – rekao je Šaponjić novinarima na promociji novog dresa za narednu sezonu.
On je dodao da se ne plaši konkurencije, iako je Partizan ovog leta, pored Božinova, angažovao i bivšeg napadača Vojvodine i OFK Beograda Abubakara Oumarua.
-Bolje se igra kada imaš konkurenciju. Daću sve od sebe na treninzima, a na šefu je da odluči. Nisam imao priliku da vidim Abubakara. Božinov je dobar i iskusn igrač, sviđa mi se kako se kreće i postavlja, mislim da smo njegovim dolaskom postali ozbiljni konkurenti za ulazak u Ligu šampiona – rekao je Šaponjić.
Protivnik Partizana u drugom kolu kvalifikacija za LŠ je ekipa Dila Gori iz Gruzije.
-Ne poznajem igrače, ali sigurno su ozbiljno shvatili dvomeč čim su došli tako rano u Beograd. Verovatno nameravaju da nas pobede i prođu dalje – istakao je Šaponjić.
Najzvučnije pojačanje Partizana ovog leta, Božinov upozorava da njegova ekipa ne sme da potceni protivnika, iako ne poznaje dobro gruzijski tim.
-Mislim da će protiv nas igrati zatvoreno i na kontre, međutim mi smo Partizan i trebalo bi da idemo na pobedu. Bolje što igramo prvi meč kod kuće, tamo će biti teško, biće potrebno vreme da se aklimatizujemo, jer utakmica počinje nešto ranije. Ne želim da pričam i dajem obećanja, sve to pokazaćemo na terenu – rekao je Božinov.
Bugarski internacionalac svestan je očekivanja javnosti, posebno navijača Partizana.
-Znam da navijači očekuju mnogo od mene i da postižem golove, ali mi smo ekipa, ne igra samo Valeri, tu je još 20 fudbalera. Partizan ima dosta igrača u rotaciji, ako ne igram ja, tu je Živković, Abubakar, Šaponjić – rekao je Božinov.
Prvi meč 2. kola kvalfikacija za Ligu šampiona između Partizana i Dile Gori igra se u utorak od 20.45 na stadionu u Humskoj.

Povezana vest:  Čelsi upisao prvu pobedu u sezoni