luis_filipe_skolariSkolari podneo ostavku

 

Nekadašnji selektor fudbalskih reprezentacija Brazila i Portugalije Luis Felipe Skolari nije više trener uzbekistanskog prvoligaša Bunjodkora iz Taškenta, pošto je danas podneo ostavku.

Skolari je obrazlažući zašto je napustio klupu Bunjodkora istakao da u narednom periodu želi da pomogne sinu u školovanju.

On je istakao da još nije odlučio gde će nastaviti trenersku karijeru i dodao da su za njega zainteresovani klubovi iz Evrope, Azije i Brazila.

Povezana vest:  Trojica fudbalera Gimaraeša zaraženi korona virusom

Skolari je najvcehi uspeh postigao 2002. godine, kada je sa selekcijom Brazila na šampionatu sveta u Japanu i Južnoj Koreji osvojio zlatnu medalju. Posle tog Mondijala napustio je klupu drzavnog tima „karioka“ i preuzeo reprezentaciju Portugalije, sa kojom je 2004. igrao u finalu Evropskog prvenstva, a dve godine kasnije na Mondijalu u Nemačkoj osvojio četvrto mesto.

Povezana vest:  UEFA kaznila bivšeg trenera Kluža Kartua

Iskusni 62. godišnji stručnjak je u sezoni 2008/09. predvodio londonski Čelsi, ali je zbog loših rezultata smenjen, pa je u decembru pruzeo Bunjodkor, klub u kome igraju nekadašnji reprezentativci Brazila Rivaldo i Denilson.