ofk cz 19072015 (3)

Zvezda preokretom do pobede nad OFK Beogradom

Fudbaleri Crvene zvezde uspešno su počeli novu sezonu u Superligi Srbije, pošto su na Vračaru pobedili OFK Beograd posle preokreta sa 6:2 (0:2).
OFK Beograd je posle prvog poluvremena vodio pogocima Andrića u 17. i Dražića u 45, ali su crveno-beli u nastavku za samo 10 minuta postigli četiri gola preko Mbođa u 48, Jovića u 52, Savićevića u 55. iz penala i 58, kao i Džošue Parkera u 78. i 90. minutu za trijumf na premijeri.
Crvena zvezda je još jednom dokazala da veoma teško dolazi do tri boda na startu domaćeg prvenstva, jer je ostvarila tek petu pobedu u poslednjih 17 godina.
Ekipa Miodraga Božovića nije blistala na današnjem meču, ponovo se videlo da odbrana još nije uigrana, što je u prvom delu igre znao da koristi raspoloženi Dražić.
U nastavku kao da je drugi tim OFK Beograda izašao na teren, delovalo je kao da su se domaći igrači opustili posle visokog vođstva, za šta su kasnije kažnjeni.
Posao izabranicima Vladimira Petrovića Pižona, koji je celu utakmicu presedeo na klupi, dodatno je bio otežan posle crvenog kartona Bogdana Planića u 54. minutu.
Trener crveno-belih Miodrag Božović dobio je crveni karton na početku drugog poluvremena zbog prigovaranja sudiji.
U poslednjoj utakmici 1. kola nacionalne Superlige od 19 sati u Novom Sadu igraju Vojvodina i Čukarički.
Odigrano juče: Rad – Voždovac 0:2, Spartak – Radnik Surdulica 0:0, Jagodina – Mladost Lučani 0:3, Novi Pazar – Javor Ivanjica 0:1.
Odigrano u petak: Partizan – Metalac Gornji Milanovac 4:0, Borac Čačak – Radnički Niš 2:1.

Povezana vest:  Keln otpustio trenera Solda

PHOTO: Antonio Ahel/ATAIMAGES