par dila ls 14072015 0014

Partizan pobedio i u revanšu za plasman u treće kolo

Fudbaleri Partizana plasirali su se danas u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, pošto su eliminisali gruzijsku ekipu Dila Gori. Crno-beli su, posle pobede 1:0 prošlog utorka u Beogradu, i u revanšu savladali protivnika sa 2:0, a strelci su bili Darko Brašanac u 37. i Abubakar Umaru u 64. minutu.
Partizan će u narednoj rundi igrati protiv boljeg iz duela između Steaue i slovačkog Trenčina. Rumuski tim je prvi susret dobio 2:0 kao gost. Gruzijska ekipa je nešto hrabrije igrala na svom terenu, nego u prvom susretu, ali je Partizan imao više boljih prilika i lako prošao u treće kolo. 
Dobre šanse za crno-bele na početku su imali Valeri Božinov i Andrija Živković, a domaći igrači su uglavnom pokušavali iz daljine, ali bezuspešno.
Partizan je poveo posle odličnog prodora Nemanje Petrovića po levoj strani, nakon čega je Brašanac odlično šutirao sa 12 metara. Abubakar je u drugom poluvremenu imao odličnu priliku, kada mu je Oleksej Ševčenko odbranio iako je bio sam pred golmanom domaćina.
Ipak, kamerunski napadač je u 64. minutu postigao pogodak i rešio sve dileme, iako su domaćini imali nekoliko prilika do kraja susreta, a u 88. su pogodili i stativu.
Utakmica u Goriju igrana je pred oko pet hiljada navijača, koji su nakon drugog primljenog gola domaćeg tima počeli da napuštaju stadion Tengiz Burjanadze.

Povezana vest:  Fudbalom protiv mafije