hulk civil zenit

Hulk „sklonjen“ sa žreba, menja ga Smertin

Napadač Zenita iz Sankt Peterburga Brazilac Hulk povučen je iz učešća u subotnjem žrebu kvalifikacija za Mundijal 2018. u Rusiji, samo par dana pošto se žalio na rasizam u ruskom fudbalu, objavio je Rojters.
Brazilskog internacionalaca će u ulozi jednog od asistenata na žrebu zameniti bivši kapiten reprezentacije Rusije Aleksej Smertin, saopštila je FIFA dodajući da se Hulk povukao zbog klupskih obaveza.
Zenit u nedelju igra meč ruskog šampionata protiv Urala u gostima.
Hulk je inače, ranije izjavio da će mu biti velika čast da učestvuje u žrebu.
-Počastvivan sam što ću učestvovati na ovoj svečanosti, kojom će zvanično biti otvoren put ka Mundijalu. Lično sam se dobro prilagodio životu u Rusji, a moja porodica voli žvot u Sankt Peterburgu – rekao je Hulk.
On je naglasio da rasizma ima skoro na svakoj utakmici u Rusiji, ali da se o tome ne čuje mnogo o svetu.
-To se stalno dešava, nekada me to baš nerviralo,. ali sada sam se navikao i samo pošaljem poljubac navijačima – rekao je Hulk novinarima na treningu u ponedeljak. Na ceremoniji žreba, jedan od onih koji će izvlačiti grupe biće i najbolji mladi golman sveta reprezentativac Srbije Predrag Rajković, i to u odabranom društvu Brazilca Ronalda, Fabija Kanavara, Olivera Birofa, Dijega Forlana, Samjuela Etoa, Aleksandra Keržakova i Rinata Dasajeva.

Povezana vest:  Premijer liga pomilovala Portsmut