milinkovic par dila ls 14072015 0012

Milinković: Ostvaril smo sve što smo planirali

Trener fudbalera Partizana Zoran Milinković rekao je večeras da je njegova ekipa na utakmici protiv Jagodine ostvarila sve što je planirala.
-Po svemu što smo videli večeras zasluženo smo pobedili. Od prvog momenta smo uspeli da nametnemo svoj ritam igre i ne samo što smo bili efikasni i odigrali dobro, već smo uspeli da razigramo neke druge igrače, a neke da odmorimo, tako da smo praktično sve što smo planirali i ostvarili – rekao je Milinković novinarima na stadionu Partizana.
Crno-beli su na svom stadionu danas pobedili Jagodinu sa 6:0 u utakmici drugog kola Super lige Srbije.
Na pitanje novinara da li je ova partija i ubedljiva pobeda Partizana odgovor na sve navode o nameštanju utakmica, Milinković je ponovio da i dalje ne želi da se bavi time.
-Mene to ne dotiče, igrači Partizana moraju da nastave da rade i da nastave ovako da igraju, jer je to najvažnije za klub i njih same – kazao je on.
Utakmicu crno-belih i Jagodine pratila je jedna novinarska ekipa iz Rumunije i njih je najviše zanimalo mišljenje trenera Partizana o predstojećem duelu protiv Steaue.
-Veoma poštujemo ekipu Steaue. Biće to dve veoma teške utakmice, kako za njih tako i za nas. Pobednik tog duela biće poznat tek posle 180 minuta – rekao je on.
Prva utakmica trećeg kola kvalfikacija za Ligu šampiona između Steaue i Partizana igraće se u sredu, 29. jula u Bukureštu pred praznim tribinama.
-Žao nam je što se igra bez publike. Fudbal se igra zbog navijača. Nije prijatno igračima kada su prazne tribine, ali adaptiraćemo se. Ne razmišljamo o tome da li je to prednost za nas ili ne, već samo u kvalitetu naše igre i igre Steaue – rekao je Milinković.
Trener Jagodine Miljojko Gošić rekao je da su njegovu ekipu poremetili rano primljeni golovi i poželeo Partizanu da ovakve utakmice pruža u evropskim takmičenjima.
-Teško je pričati posle ovakvog rezultata. I posle potpune dominacije Partizana. Oni su pokazali snagu i u ovoj utakmici. Moji momci su ponovo doživeli šokantan rezultat u veoma kratkom periodu i od toga se nisu oporavili. Dalji tok utakmice bio je uslovljen tim rano primljenim golovima. Želim da ovakve partije pružaju i u Evropi, a mi ćemo videti šta ćemo dalje raditi… Nije nam ni malo lako, ali dovoljna je jedna pobeda i stvari se okreću – rekao je Gošić.
Jagodina će narednog kola dočekati Metalac na svom terenu, a Partizan će gostovati u Novom Pazaru.

Povezana vest:  Mažić sudi utakmicu Barselona - Siti