branislav ivanovic slavlje

Ivanović zamenik kapitena: Ponosan sam, ali imam iskustva

Srpski fudbaler Branislav Ivanović istakao je danas da mu je čast što je imenovan za prvog zamenika kapitena Čelsija DŽona Terija.
Menadžer Žoze Murinjo je nakon odlazaka Petra Čeha u Arsenal i Didijea Drogbe u Montreal odlučio da ulogu kapitena, kada Teri nije na terenu, poveri srpskom defanzivcu.
-Veoma sam srećan i ponosan što ću biti zamenik kapitena. To je nešto novo za mene u Čelsiju, dobio sam veću odgovornost, ali nije stvar sa kojom nisam imao iskustva. Nova uloga ne menja puno, pošto je Teri pravi kapiten i lider ekipe – rekao je Ivanović za klupski sajt.
Bivši fudbaler OFK Beograda i moskovske Lokomotive sa trakom na ruci predvodi i reprezentaciju Srbije, što će mu, kako je naveo, puno pomoći.
-Navikao sam na tu ulogu. Svakome je čast da predvodi selekciju svoje zemlje. Zadovoljan sam svojim partijama iz prošle sezone, koja je bila možda i najbolja u karijeri – zaključio je Ivanović, koji se našao u idealnom timu Premijer lige prošle sezone.
Ivanović je za sedam i po godina u londonskom klubu odigrao 315 utakmica i postigao 31 gol.
Sa „plavcima“ je osvojio dve titule u Premijer ligi, Ligu šampiona, tri FA kupa, Liga kup, a 2013. godine je u finalu Lige Evrope protiv Benfike (2:1) golom u 90. minutu doneo Čelsiju trofej.

Povezana vest:  Zvezdin dug umanjen za 140 hiljada evra