partiyan metalac slavlje

KVALIFIKACIJE ZA LIGU ŠAMPIONA

Partizan ispustio pobedu u Bukureštu, remi sa Steauom

Fudbaleri Partizana i Steaue odigrali su večeras u Bukureštu 1:1, u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Partizan je poveo u 62. minutu golom Miroslava Vulićevića, a izjednačio je Fernando Varela u 81. minutu.
Utakmica na Nacionalnom stadionu u Bukureštu igrana je bez publike, zbog kazne Steaue iz prošle sezone. Uefa je suspendovala stadion na dve utakmice zbog rasističkog ponašanja navijača Steaue u utakmici sa Dinamom iz Kijeva u Ligi Evropa.
Na početku utakmice ekipe su bile oprezne, nije bilo prilika, sve do 10. minuta kada je Partizan mogao da povede. Nemanja Petrović dodao je loptu do Oumarua Abubakara, a on je dobro prošao po levoj strani i šutirao pred gol, ali Valeri Božinov se nije dobro snašao, nije dobro zahvatio loptu.
Steaua je nakon toga imala dve šanse, obe posle centaršuteva, ali su odbrambeni igrači Partizana uspevali da izbace loptu. U 16. minutu povredio se napadač Partizana Božinov i izašao je iz igre, a zamenio ga je Ivan Šaponjić.
Andrija Živković je u 25. minutu dobro šutirao sa oko 25 metara, ali je golman Valentin Kožokaru uspeo da odbrani. Nakon toga crno-beli su zapretili posle kornera,ali je golman rumunskog tima odbranio udarac Marka Jevtovića.
Do kraja poluvremena nije bilo prilika, osim pokušaja Šaponjića u 44. minutu, ali je njegov udarac blokirao jedan igrač Steaue.  Steaua je dobro počela drugo poluvreme i napravila dve šanse. Prvo je pokušao Adrijan Popa, koji je, nakon što se oslobodio dvojice igrača Partizana, iskosa šutirao preko gola, dok je u 52. minutu Džugurta Hamrun dobro šutirao, ali je golman Partizana Živko Živković uspeo da odbrani.
Posle toga nije bilo uzbuđenja, sve do 62. minuta kada je Partizan poveo golom Vulićevića. Loptu je dodao Živković, a Vulićević je iskosa sa desne strane poslao u donji levi ugao gola Steaue. Nedugo zatim iz slobodnog udarca pokušao je Jevtović, ali je golman lako odbranio.
Nakon toga Partizan je čuvao vođstvo, sve do 81. minuta, kada je izjednačio Varela. Slobodan udarac sa desne strane izveo je Hamrun, najviši u skoku bio je Varela, koji je iskoristio kiks Živkovića koji se okliznuo, i poslao loptu u mrežu.
Trener crno-belih Zoran Milinković je nakon toga u igru umesto Stefana Babovića uveo kapitena Sašu Ilića, kome je to bila 100. utakmica u Partizanu u evropskim takmičenjima.
U poslednjim minutima utakmice ekipe su imale po jednu dobru šansu. Prvov je Partizan mogao da povede, kada je posle kontranapada Živković u 90. minutu prošao po desnoj strani i centrirao na suprotnu stranu do Brašanca, koji je sa oko sedam metara prebacio gol.
Odmah u sledećem napadu Steaua je mogla da postigne pogodak kada je Hamrun šutirao po sredini gola, ali je Živković dobro odbranio.  U trećem minutu sudijske nadoknade vremena pokušao je Živković, ali je šutirao preko gola. Revanš utakmica igraće se 5. avgusta u Beogradu.

Povezana vest:  Paunović: Ponosan na momke, pao nam je teret sa leđa