Adriano-Galliani milan

Galijani: Odlazak Pirla najveća greška, ali ne samo moja

Dugogodišnji potpredsednik Milana Adrijano Galijani priznao je danas da je odlazak Andree Pirla u Juventus 2011. godine, bez obeštećenja, njegova najveća greška tokom skoro tri decenije rada na San Siru.
Galijani, koji je najzaslužniji za dolazak mnogih velikih asova za „male pare“ stigao je u Milan 1986. godine i rosoneri su u tom periodu osvojili pet titula u Ligi šampiona i osam u Seriji A. 
-Odluka da se Pirlo pusti je moja najveća greška, ali krivica nije samo moja, delim je, ali ne pitajte s kim – otvorio je Galijani dušu u ekskluzivnom intervjuu za Gazetu delo sport, povodom njegovog 71. rođendana.
Pirlu 2011. godine, nakon osvajanja šampionske titule, nije ponuđen novi ugovor i on je otišao u Juventus, gde je za četiri sezone osvojio isto toliko šampionskih titula.
U istom periodu Milan nije ni senka tima koji je ne tako davno dominirao Evropom, a Galijani se nada da će se rosoneri ubrzo vratiti tamo gde im je emsto.
-Želeli smo Ibrahimovića, ali on ima ugovor sa PSŽ-om. Odluka da ostanu Mekses i De Jong je dobra, želimo Romanjolija, DŽekson Martinez bio je blizu, ali sam veoma zadovoljan dolaskom Bake – analizirao je Galijani do sada urađeno u prelaznom roku.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Pike: Mi samo igramo fudbal