milinkovic par dila ls 14072015 0012

Milinković: Srušićemo tradiciju, hoćemo pobedu u Pazaru

Trener fudbalera Partizana Zoran Milinković rekao je danas da je nada da će crno-beli srušiti lošu tradiciju i prvi put pobediti u Novom Pazaru u mečevima Superlige.
-Vrlo smo oprezni, cenimo i respektujemo Novi Pazar, ali verujemo da ćemo odigrati prema našim očekivanjima. Žzelimo da nastavimo onako kako smo počeli i osvojimo tri boda. Igramo u jakom ritmu, putovanja nas opterećuju, ali moramo da se adaptiramo – rekao je Milinković na konferenciji za medije u Sportskom centru Teleoptik.
On je naveo da će duel sa Pazarcima zbog povreda propustiti Abubakar Umaru i Valeri Božinov, ali i najavio neke promene u timu kako bi razigrao sve igrače.
-Abubakar će biti spreman za Steauu, dok je neizvestan nastup Božinova. Postoje indicije da će igrati – izjavio je iskusni trener.
Šampion Srbije će igrati protiv loše tradicije, pošto nikad u prvenstvu slavio u Novom Pazaru.
-Pazar je uvek tesko gostovanje, znamo kakav nas ambijent čeka. Iskusan tim imaju, bez obzira na loš start. Tu smo da menjamo tradiciju. Svesni smo da je Pazar izuzetno motivisan.
Milinković nije želeo previše da priča o revanšu protiv Steaue jer je skoncentrisan na Novi Pazar.
-Ne znam da li je pristojno komentarisati o Steaui jer imamo meč sa Novim Pazarom. Biće i u revanšu žestoka borba, verujemo u nas i nadamo se najboljem.
Doskorašnji desni bek Intera Brazilac Žonatan trenira sa Partizanom, igrač je najavio da je moguć prelazak među crno-bele, ali Milinković ističe da to nije realno.
-Žonatan je izuzetan momak, veliki profesionalac. Svlačionica ga je prihvatila, ali kada neko zarađuje oko 2,5 miliona evra… Bilo bi fenomenalno da dođe, ali zaključite sami. Biće takvih stvari jednog dana – zaključio je Milinković i čestitao nekadašnjem klubu, Vojvodini na velikoj pobedi nad Sampdorijom u Italiji (4:0).
Fudbaler Partizana Marko Jevtović, koji je u ovom prelaznom roku došao baš iz Novog Pazara, kazao je da očekuje lep ambijent i trijumf svog tima.
-Bio sam dve godine u Pazaru i znam kakva je euforija kada gostuje Partizan. Činjenica je da nismo dobro prolazili tamo, ali siguran sam da imamo kvalitet da pokvarimo tradiciju. Uvek idemo na tri boda – izjavio je visoki vezista.
Utakmica trećeg kola Superlige između Novog Pazara i Partizana igra se sutra od 17 sati.

Povezana vest:  De Rosi, Hesus i Berardi suspendovani na po tri utakmice