part npazar

Novi Pazar osvojio bodove protiv Partizana

Fudbaleri Novog Pazara savladali su danas na domaćem terenu ekipu beogradskog Partizana sa 3:2 (2:2), u utakmici 3. kola Superlige Srbije.
Na Gradskom stadionu odigrana je veoma zanimljiva i uzbudljiva utakmica, a oko 6.000 gledalaca uživalo je u dobrom fudbalu i zasluženoj pobedi izabranika trenera Petra Kurćubića.
Pazarci su ostvarili prvu pobedu u novoj sezoni, dok je aktuelni šampion pretrpeo prvi poraz.
Posebno atraktivno bilo je prvo poluvreme, kada se igralo obostrano angažovano, postignuta su čak četiri gola, a briljirao je bivši igrač crno-belih Stefan Aškovski.
On je iznudio dva penala i postigao dva gola za Pazarce, pa je aplauzom nagrađen kada je u finišu izlazio sa terena zbog izmene.
Partizan je nastupi u kombinovanom sastavu, trener Zoran Milinković čuvao je igrače za predstojeći revanš 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona sa Steauom, a izostali su povređeni Božinov i Umaru, kao i Balažic, Fabrisio, Vulićević, Babović, A.Živković i Jevtović.
Uprkos tome gosti su prikazali sasvim dobru igru, ali nisu odoleli naletima raspoložene domaće ekipe, koja je zasluženo trijumfovala pogotkom Aškovskog dvadesetak minuta pre kraja dinamičnog susreta.
Poveli su Beograđani preko Trujića, koji je prihvatio odbijenu loptu i sproveo u mrežu, izjednačio je Pavlović sa bele tačke, nakon što je Lukić oborio Aškovskog, a potom se i Aškovski upisao u strelce pet minuta kasnije, kada je matirao golmana Živka Živkovića.
Prethodno je golman gostiju odbranio udarac Radivojevića sa bele tačke nakon prekršaja nad najboljim pojedincem utakmice, a Partizan se vratio u meč golom Kojića u završnici prvog dela meča.
U drugom poluvremenu ritam je malo opao, ali su domaćini i dalje svim silama nastojali da ostvare uspeh. Veliki i zaslužen trijumf obezbedio je Aškovski u 72. minutu, kada je po drugi put pogodio protivničku mrežu.
Na početku meča došlo je do višeminutnog prekida zbog upotrebe pirotehničkih sredstava od strane domaćih navijača, ali većih incidenata nije bilo.
Kraj susreta označio je veliko slavlje u domaćoj ekipi i na tribinama, jer je Novi Pazar prvi put u istoriji pobedio tim Partizana.
Novi Pazar – Partizan 3:2 (Pavlović 21. penal, Aškovski 26, 72 – Trujić 12, Kojić 45)
Od 18 sati igraju OFK Beograd – Voždovac, Rad – Radnik Surdulica i Spartak – Mladost Lučani, a od 20 Borac – Čukarički.
Odigrano u petak: Crvena zvezda – Radnički Niš 1:1.
U preostalim mečevima 3. kola Superlige sutra se sastaju Jagodina – Metalac (19) i Vojvodina – Javor (20).

Povezana vest:  Barselona: Nejmar ostaje, Alves odlazi