milinkovic kzn part 26032015 004

Milinković: Znamo naš zadatak, vežbali smo i penale

Trener fudbalera Partizana Zoran Milinković rekao je danas da će crno-beli od starta zaigrati napadački i na pobedu protiv Steaue kako bi na taj način došli stepenik bliže plasmanu u Ligu šampiona. U prvom meču trećeg kola kvalifikacija u Bukureštu rezultat je bio 1:1, a pobedniku dvoboja sledovaće najmanje 5,4 miliona evra jer je, samim plasmanom u plej-of Lige šampiona obezbeđen plasman u grupnu fazu Ligu Evrope.
-Uvertira za meč je sjajna pošto se očekuje pun stadion. Svesni smo našeg zadatka, snage protivnika i spremni smo za meč. Pokusaćemo da nametnemo naš ritam igre, iako znamo da Steaua igra bolje u gostima. Partizan će i u sutra biti ofanzivan kako bi postigao gol i pobedio – rekao je Milinković na konferenciji za medije na stadionu Partizana.
On je potvrdio da se Abubakar Umaru oporavio od povrede, dok će večeras biti poznato da li će nastupiti Valeri Božinov.
-Božinov je jedina enigma, trenira po specijalnom programu. Partizan želi prolaz u narednu rundu i da nadigra Steauu u dva meča. Uz podršku naših navijača verujemo da možemo da prođemo dalje – naveo je šef stručnog štaba crno-belih.
Milinković je dodao da veoma respektuje rumunskog šampiona, ali nije želeo previše da priča o velikom optimizmu iz suprotnog tabora.
-Pravo Steaue je da nas procenjuju i ocenjuju kako misle. Skoncentrisani smo na teren i posle sutrašnjih 90 minuta videćemo ko će biti bolji – rekao je Milinković i dodao da je ekipa vežbala penale.
Prema njegovim rečima ekipa je iza sebe ostavila poraz od Novog Pazara (3:2) u Superligi minulog vikenda.
-Stavio bih tačku na tu utakmicu jer vidim da je mnogo toga otišlo na račun Partizana . Naša procena je bila da je meč sa Steauom od velikog značaja, ali nije samo to razlog, već i konsultacije sa medicinskim timom. Desio se kiks gde nismo očekivali i takve stvari se dešavaju u fudbalu.
Napadač Abubakar Umaru ističe da ukoliko crno-beli odigraju prema očekivanjima prolaz u plej-of Lige šampiona se neće dovesti u pitanje.
-Neće biti lako, čuo sam da je Steaua opasna na gostujućim terenima. Napravili smo analizu i popravićemo neke loše stvari iz Bukurešta. Verujem u ekipu i ako odigramo kako znamo neće biti problema. Nadam se velikoj podršci sa tribina u možda najbitnijoj utakmici u sezoni.
Kamerunac se osvrnuo i na izjave prvog čoveka Steaue Điđija Bekalija, koji je rekao da „Partizan njegovom timu ne može da postigne gol jos 2.000 godina“.
-On može da kaže šta hoće, ali videćemo. Mi igramo na terenu, poštujemo Bekalija i nemam nikakav problem. On navija za svoj tim, ali mi idemo na pobedu. Imamo dobar rezultat i nadam se da ću iskoristiti prostor koji mi se ukase – poručio je Umaru.
Revanš meč trećeg kola Lige šampiona između Partizana i Steaue igra se sutra od 20.30 na stadionu u Humskoj.

Povezana vest:  Milojević zadovoljan partijom pred pauzu