slavisa kokeza

Slaviša Kokeza otišao iz Zvezde

Član Upravnog odbora fudbalskog kluba Crvena zvezda Slaviša Kokeza obavestio je javnost da je podneo ostavku na tu funkciju i da od danas ne učestvuje u radu kluba.On je kao razlog odlaska naveo svoju ljubav prema Zvezdi, ali je nagovestio i da odlazi zbog nezadovoljstva navijača i neslaganja sa radom drugih članova uprave.
-Za mene je ovo težak trenutak, jer, za razliku od mnogih, u našu Zvezdu sam ušao kako bih pomogao, a ne kako bih bilo šta lično dobio i stekao. Dužan sam i da položim račune javnosti za svoj rad. U Crvenu zvezdu sam doneo i priložio, opet lično, ne beznačajna finansijska sredstva, a na račun Crvene zvezde nisam ni kafu popio, a kamoli primio platu, telefon, ili bilo šta slično – napisao je Kokeza u pismu javnosti, dostavljenom medijima.
Zvezda ovu sezonu nije počela prema planovima, što je izazvalo burne reakcije u upravi, ali i kod navijača, koji su vrlo uticajni u klubu. Kokeza nije napisao direktno zbog koga odlazi, ali je nagovestio da je to zbog nezadovoljstva navijača i rada drugih članova uprave.
-Zašto podnosim ostavku? Zato što drugi traže? Zato sto sever, ili njegov deo to hoće? Ili, zato što je to dobro organizovano sa nekim drugim članovima Upravnog odbora, kako bi se dočepali fotelja, ili, da budem precizan, jer tako misle da mogu dodatno da zarađuju na grbači Zvezde? – napisao je Kokeza.
-Podnosim ostavku, jer volim Zvezdu. U njoj sam bio isključivo iz ljubavi, a znam da iskreni zvezdaši tu našu strast i te kako razumeju. Živeo sam za Zvezdu, a ne od Zvezde, ali mi je jasno da deo severne tribine ne poštuje one koji Zvezdi daju, već samo one koji od Zvezde uzimaju, i za sebe i za svoje prijatelje, i članove porodica – naveo je jedan od potpredsednika Fudbalskog saveza Srbije.
Kokeza je naveo i da su u poslednje dve godine iz drugih sportskih sekcija „izbačeni ili perfidno sklonjeni oni koji su Zvezdi davali, a hvaljeni i podržavani samo oni koji su od nje otimali“.
Kokeza je naveo i da u poslednje dve godine „katastrofalan dug“ Zvezde nije uvećan, kao i da trener Miodrag Božović ima sve igrače koje je tražio, i da zato ne razume u čemu je krivica uprave.
-Baš zato što nisam shvatio, i baš zato što znam da nečiji tuđi interesi stoje iznad svega, podnosim ostavku, i uzdignute glave odlazim iz Crvene zvezde, u nadi da moj klub neće prihvatiti uličarske metode razračunavanja sa onima koji klub vole i da će Crvena zvezda u budućnosti biti jača i snažnija nego što je danas. Lično, biću uvek uz Crvenu zvezdu i to niko i nikada neće moći da mi zabrani – naveo je Kokeza.
Sada već bivši funkcioner Zvezde poželeo je sreću u radu upravi.
-Nadam se da ćete pronaći one koji će nešto da daju za Zvezdu, a ne samo da se prave pametni, uzimaju, ili upravljaju tuđim novcem – napisao je Slaviša Kokeza.

Povezana vest:  PSŽ ispred Milana u trci za Tevezov potpis