covic arena kzn

Čović: Iznenađen sam pažnjom, sledi provera na izborima

Predsednik KK Crvena zvezda i član Upravnog odbora fudbalskog kluba Nebojša Čović rekao je danas da je iznenađen ogromnom medijskom pažnjom koja mu je prethodnih dana posvećena, pošto je i sam član Uprave čiji je ostavka zatražena.
Pojedini mediji spekulisali su prethodnih dana da će aktuelno rukovodstvo napustiti fudbalski klub, a da će kormilo preuzeti Čović, koji se dokazao rezultatima u košarkaškom klubu.
-Iznenađen sam ogromnom medijskom pažnjom koja me na bilo koji način dovodila u bilo kakvu vezu sa dešavanjima u FK Crvena zvezda, od trenutka kada je u petak ceo stadion zatražio ostavku kompletne Uprave. Dakle, i moju, jer sam i ja, deo te uprave. Istina, moj angažman u njoj sveden je na puku epizodu, velikim delom i zbog činjenice da sam ogromnu energiju i vreme trošio na KK Crvena Zvezda – izjavio je Čović.
On je dodao da je uspešno završeno kompletno restruktuiranje košarkaškog kluba i da je isti postavljen u skladu sa Evroligaškim standardima.
-Sistem koji je postavljen u KK Crvena zvezda napravljen je i da dugo traje i verujem da će zvezdaška javnost u ovome shvatiti zašto baš nisam imao vremena da se bavim i fudbalskim klubom – poručio je Čović.
Kako je naveo, iza njega je jedna veoma teška i naporna sezona, u svakom pogledu, ali moram da konstatuje i uspešna.
-Cena u ostvarivanju zacrtanih i realizovanih planova u KK nije mala, zbog određenih zdravstvenih problema i velikog umora i ja moram da idem na godišnji odmor.
Prema njegovim rečima, što se tiče FK Crvene zvezda, i dalje je član UO.
-Ja od problema nikada nisam bežao, već se sa njima suočavao, međutim, određivanjem datuma za vanredne izbore status svih nas u upravi stavljen je na proveru zvezdaške javnosti, a u skladu sa statutom FK Crvena Zvezda – zaključio je Čović.
Upravni odbor Crvene zvezde pokrenuo je juče proceduru za vanredne izbore, koji će biti raspisani 15. septembra.
Prethodni izbori održani su u decembru prošle godine, ali su loši rezultati na početku nove sezone prouzrokovali zahteve navijača za nove izbore, posle samo devet meseci rada nove uprave.
Ranije danas, ostavku je podneo dosadašnji potpredsednik Slaviša Kokeza.

Povezana vest:  Fantastičan gol Erere, trijumf Junajteda protiv Jeovila