superliga srbije

Partizan čeka Spartak, Zvezda opet na Vračaru

Na krilima evropskog uspeha i plasmana u plej-of Lige šampiona fudbaleri Partizana u četvrtom kolu Superlige Srbije dočekaće Spartak iz Subotice, dok će Crvena zvezda posle serije ostavki klupskih čelnika ponovo na „omraženi“ Vračar, ovaj put na duel protiv Voždovca.
Crno-beli će, uz besplatan ulaz u Humsku, želeti da protiv Subotičana prirede još jedno zadovoljstvo navijačima, ali i da se vrate na pobednički kolosek na domaćoj sceni, s obzirom na to da su u prethodnom kolu izgubili u Novom Pazaru, pre svega zbog toga što je trener Zoran Milinković čuvao startere za revanš meč sa Steauom.
Sa druge strane, crveno-beli će na Vračaru, gde tradicionalno teško izlaze na kraj, gostovati Voždovcu, koji ih je prošle godine savladao na istom terenu. Takođe, biće to prilika da se izabranici Miodraga Božovića izdignu iznad trenutne situacije u klubu posle odlazaka dvojice potpredsednika, generalnog direktora i nekoliko članova Upravnog odbora.
Vojvodina će nakon evropskih izazova sa Sampdorijom i prolaska dalje gostovati u Lučanima, dok će Čukarički u gradskom derbiju dočekati OFK Beograd.
Lider, posle tri odigrana kola, Borac iz Čačka gostovaće Radniku u Surdulici i taj meč biće pravi test za ekipu Nenada Lalatovića da dokaže da startne pobede nisu slucajnost.
Raspored četvrtog kola Superlige:
Petak: Jagodina – Novi Pazar (20.00). Subota: Javor – Rad, Radnik – Borac Čačak (17.00), Čukarički – OFK Beograd, Metalac – Radnički Niš, Partizan – Spartak (19.00). Nedelja: Mladost – Vojvodina, Voždovac – Crvena zvezda (17.00).
Tabela: Borac Čačak 9 bodova, Partizan 6, Javor 6, Crvena zvezda 5, Čukarički 4, Rad 4, Mladost 4, Novi Pazar 4, Radnički Niš 4, Spartak 4, Vojvodina 4, Metalac 4, Voždovac 3, OFK Beograd 3, Radnik 2, Jagodina 0.

Povezana vest:  Stanković: Mini derbi, sad nam je TSC najvažniji