JoBulani lopta 2SP JUŽNA AFRIKA

Fudbaleri nezadovoljni loptama na SP

 

Golmani i fudbaleri reprezentacija učesnica predstojećeg Svetskog prvenstva u Južnoj Africi nezadovoljni su loptama kojima će se igrati utakmice na Mundijalu.

Na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi, od 11. juna do 11. jula, utakmice će se igrati adidasovim loptama „jabulani“, što na jeziku Zulua znači – slaviti.

Golman Brazila Žulio Sezar nedavno je lopte nazvao „odvratnim“ i „groznim“, a čuvar mreže španske reprezentacije Iker Kasiljes rekao je da su lopte „uzašne“.

Povezana vest:  Maradona: Gvardiola neće moći da odbije Abramoviča

Međutim, na kvalitet lopti ne žale se samo golmani, već i napadači, igrači sredine terena i defanzivci.

-Vrlo je čudna. Iznenada promeni putanju, kao da ne želi da je šutnete. Neverovatno, izgleda kao da neko navodi loptu. Nameravate da je šutnete, a ona se pomeri. To je natprirodno, to je veoma loše. Nadam se da ću se brzo navići, ali biće teško – rekao je napadač Brazila Luiš Fabijano.

Povezana vest:  Mesi: Želim da Valverde ostane u Barseloni

Napadač aktuelnog svetskog šampiona Italije Đampaolo Pacini rekao je da je lopta „katastrofa“.

-Čudno se kreće i teško je kontrolisati. Kada skočite i želite da je zahvatite glavom, lopta se nekako pomeri i promašite je. Golmanima je posebno teško i primaće golove jer neće moći da procene putanju lopte – rekao je Pacini.

„Adidas“ tradicionalno pre svakog Svetskog prvenstva proizvede nove lopte za takmičenje. U saopštenju kompanije navodi se da je tehnologija kojom je rađena nova lopta „radikalno nova“.

Povezana vest:  Pjanić potpisao za Romu

„Nikako ne možete da ‘sakrijete’ loptu na terenu. Loše je i za golmane i za igrače na sredini terena. Stvarno je loše, igrači pokušaju da je pređu, ali ona ode na suprotnu stranu“, rekao je fudbaler sredine terena brazilske reprezentacije Žulio Baptista.

-Takvu loptu su izabrali i moramo da to da prihvatimo. Ali, biće komplikovano – dodao je.