cukaricki slavlje

Stojiljković potpisao za Bragu

Posle Rajka Brežančića koji je otišao u AZ Alkmar, FK Čukarički je ubrzo realizovao još jedan značajan transfer. U četvrtu ekipu portugalskog prvenstva Bragu otišao je najbolji napadač ekipe sa Banovog brda Nikola Stojiljković, za kojeg su bili zainteresovani najveći klubovi iz Srbije, kao i mnogi evropski klubovi. Posle uspešno obavljenih lekarskih pregleda, Stojiljković je večeras potpisao ugovor na pet godina. U novom klubu nosiće dres sa brojem 19.
-Prezadovoljan sam dolaskom u klub kakav je Braga. Mislim da je to pravi klub za nastavak moje karijere i da mogu mnogo da napredujem. Imaju visoke ciljeve u domaćem prvenstvu i Ligi Evrope što mi se jako dopada. Nadam se da ću kao u Čukaričkom osvojiti trofej. Stadion je prelep, specifičan, jedva čekam da izađem na teren i pokažem svoj kvalitet. Zahvalio bih se svima u Čukaričkom na svemu što sam doživeo u proteklom periodu i klub sa Banovog brda će mi uvek ostati u lepoj uspomeni- rekao je Stojiljković.
Mladi napadač je u prošloj sezoni za Čukarički postigao 14 golova I trebalo je da učestvuje na završnom turniru prvenstva Evrope za igrače do 21 godine u Češkoj, ali je nažalost izostao zbog povrede kolena.
Sportski direktor Čukaričkog Vladimir Matijašević ne krije zadovoljstvo zbog uspešno realizovanih transfera igrača iz ekipe sa Banovog brda.
-Breža je u AZ Alkmaru, Stojiljko u Bregi, a to jaki klubovi. Želimo da postane trend da naši igrači prelaze u takve ekipe i očekujem još transfera. Takodje mladim igračima uspostavljanje takvog standarda u Čukaričkom treba da bude dodatni motiv da daju svoj maksimum na treninzima i u igri -rekao je Matijašević.
Kako je dodao, nakon prelaznog roka Čukarički će intenzivirati saradnju sa italijanskom Romom o čemu postoji pisani zahtev iz kluba iz inostranstva.

Povezana vest:  Subotić na terenu za najviše sedam dana