Manchester United v Tottenham

Počela Premijer liga, Junajted bolji od Totenhema

Fudbaleri Mančester junajteda pobedom su otvorili novu sezonu u Premijer ligi, pošto su danas u prvoj utakmici prvog kola na svom terenu savladali Totenhem sa 1:0.
Jedini gol na meču postigao je igrač Totenhema Kajl Voker u 22. minutu.
Ekipa Luja van Gala u prvom poluvremenu nije uputila nijedan udarac ka golu, ali je i pored toga posle prvih 45 minuta imala prednost od 1:0.
Totenhem je mnogo bolje ušao u utakmicu, pa je već u petom minutu imao veliku priliku da povede preko Kristijana Eriksenam, a potom je zapretio u još nekoliko navrata. Za promašene prilike stigla je kazna u 22. minutu.
Huan Mata je presekao loptu, poslao je do Ešlija Janga, a on do Vejna Runija. Kapiten Junajteda nije odmah šutirao, malo je oklevao, pa je Voker pokušao da mu oduzme loptu, ali je na njegovu nesreću ona završila u golu.
Posle tog gola Junajted je bio bolji rival na terenu, ali to nije uspeo da materijalizuje.
U većem delu drugog poluvremena nije bilo velikih uzbuđenja, tako da je jedan od najzanimljivijih trenutaka bio 60. minutu kada je za Mančester debitovao Bastijan Švajnštajger.
U finišu utakmice Totenhem je krenuo agresivnije, napadao je i mogao je da izbegne poraz, ali je na golu Junajteda odličan bio Serhio Romero, koji je u 88. minutu odbranio još jedan dobar udarac Eriksena.
Ostali mečevi prvog kola Premijer lige igraju se kasnije danas i sutra, a kolo zatvaraju Vest Brom i Mančester siti u ponedeljak.

Povezana vest:  Roberto Karlos želi da bude predsednik Anžija

PHOTO: Michael Regan/Getty Images Sport