west ham united slavlje

Vest Hem iznenadio Arsenal, remi Njukasla i Sautemptona

Fudbaleri Vest Hema pobedili su danas u gostima Arsenal sa 2:0, dok su Njukasl i Sautempton odigrali nerešeno 2:2 u utakmicama prvog kola engleske Premijer lige.
Vest Hem, koji trenira Slaven Bilić, tako je napravio veliko iznenađenje na startu ; šampionata. ; Poveli su preko Šeihu Kujatea u 43. minutu, koji je iskoristio centaršut iz slobodnog udarca Dimitrija Pajea sa oko 30 metara desno iskosa i glavom prosledio loptu pored istrčalog Petra Čeha.
Konačan rezultat postavio je Mauro Zarate u 57. minutu, kada je dobrim udarcem sa oko 20 metara još jednom savladao Čeha.
Arsenal je tokom većeg dela utakmice imao terensku inicijativu, ali ekipa Arsena Vengera nije uspela da ozbiljnije ugorzi gol Vest Hema.
Njukasl i Sautempton odigrali su veoma uzbudljiv meč na stadionu Sent Džejms Park, ali na kraju nije bilo pobednika.
Sautempton je poveo u 24. minutu golom Gracijana Pelea, da bi izjednačenje domaćinu doneo Papis Sise u 43.
Početak drugog dela utakmice pripao je Njukaslu, koji je već u 48. minutu posle jedne veoma dobre kontre stigao do preokreta. Strelac gola bio je Georginio Vijnaldum. Sautempton je do kraja susreta stigao do izjednačenja preko Šejna Longa u 79. minutu, a asistent je bio srpski internacionalac Dušan Tadić.
Za ekipu Njukasla debitovao je srpski reprezentativac Aleksandar Mitrović.
Poslednji nedeljni meč prvog kola Premijer lige od 17.00 odigraće Stouk i Liverpul, dok kolo sutra zatvaraju Vest Bromvič Albion i Mančester siti.

Povezana vest:  Popović zadovoljan igrom, ali ne i rezultatom

PHOTO: Mike Hewitt/Getty Images Sport