nebojsa stefanovic 2013

Stefanović: UKP nije ušao samo u Crvenu zvezdu

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da Uprava kriminalištičke policije nije započela samo istragu u FK Crvena zvezda, već i u još nekoliko prvoligaskih klubova.
-Ušli smo i u Partizan, OFK Beograd, Čukarički, Zajednicu prvoligaša, Fudbalski savez Srbije i kontrolišemo nekoliko krivičnih prijava, odnosno sumnji da je nekoliko utakmica odigrano neregularno. Nadam se da će neka od ovih istraga demaskirati neke -stvari, i ne želimo da se bavimo spekulacijima – rekao je Stefanović u Vrnjačkoj Banji.
Prema njegovim rečima, policija će svoj posao obaviti profesionalno i zajedno sa tužilastvom saopštiće rezultate istrage.
Na pitanje dokle se stiglo u istrazi povodom pokušaja ubistva biznismena Milana Beka, Stefanović je rekao da istraga nije stala, ali da medijima više neće davati podatke iz istrage.
-Držaću se tog obećanja i više neću iznositi nikakve podatke iz istrage, a istraga nije stala – rekao je Stefanović.
Ministar Stefanović je ukazao da se ne žuri sa postavljanjem direktora Uprave kriminalističke policije (UKP), jer se u medjuvremenu upostavljao sistem unutar policije.
-Direktor policija i ja imamo neka rešenja, ali ne žurimo. Kada postavljate sistem onda je bitno da dodju ljudi koji su već u njemu, da ga dobro poznaju i da su profesionalci u čiji rad niko ne može da sumnja – rekao je on.
Stefanović je dodao da će se uskoro doći do rešenje i za direktora UKP, čime će biti zaokružen sistem unutar policije.

Povezana vest:  Zvezda grogirana protiv BSK-a