Luis Enrique

Enrike: Pedro nije bio u prvom timu zbog povrede

Trener Barselone Luis Enrike rekao je da fudbaler Pedro nije počeo utakmicu Superkupa Evrope protiv Sevilje zbog povrede tetive.
Barselona je sinoć u Tbilisiju posle produžetaka pobedila Sevilju sa 5:4 i osvojila Superkup Evrope. Pobedonosni gol u 115. minutu postigao je rezervista Pedro, za koga mediji spekulišu da će preći u Mančester junajted.
Očekivalo se da će Pedro biti u prvom timu pošto Nejmar pauzira dve nedelje zbog zauški, ali je umesto njega u ekipi bio Rafinja.
„Predro je pre dva dana napustio trening zbog problema sa tetivom. Ponovo bih doneo istu odluku, svi znaju kakva je situacija, ali razumem da su ljudi
zainteresovani. Obavljam posao trenera najbolje što mogu. Jasno mi je da se mediji ne slažu sa mojom odlukom, ali ja radim i ne komentarišem. Ne moram da obrazlažem moj rad i nemam više ništa da kažem na tu temu“, rekao je Enrike, preneo je danas AS.
Barselona je sinoć vodila sa 4:1, ali je Sevilja uspela da izjednači i izbori produžetke.
„Fudbal je često pun iznenađenja. Gubili smo sa 0:1, ali smo ubrzo uspeli da izjednačimo. Teško je osvajati trofeje i pobeđivati, srećni smo zbog ovog trofeja. Video sam ovako lude utakmice, ali ne u finalu“, rekao je trener prvaka Evrope.
„Nismo znali šta da očekujemo, ali dali smo primer šta je potrebno ekipi kako bi osvajala trofeje. Utakmica je bila spektakularna za navijače i srećan sam zbog njih, ali i igrača, koji su uložili mnogo truda. Sada moramo da se oporavimo i okrenemo se Superkupu Španije“, dodao je Enrike.
On je naveo da se nije plašio izvođenja jedanaesteraca i da je organizacija utakmice u Tbilisiju bila dobra.

Povezana vest:  Preminuo Bobi Smit, legenda Totenhema