nebojsa stefanovic 2013

Stefanović: Istrage u klubovima dovešćemo do kraja

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da će istrage u fudbalskim klubovima biti dovedene do kraja i najavio da će biti pozvani predsednici klubova, igrači, redari, predstavnici za bezbednost i svi koji su mogli da imaju saznanja o eventualnim nameštanjima.
-Mi danas nastavljamo rad na tome, ali ne bih o detaljima u interesu istrage. Radićemo celo leto i trudićemo se da brzo i efikasno obavimo taj posao – rekao je ministar novinarima u Valjevu.
On je podsetio da je MUP, na osnovu krivičnih prijava različitih podnosilaca, pokrenuo istrage i provere u nekoliko fudbalskih klubova iz prve lige za koje postoji sumnja da su imali određene propuste i radnje tokom prvanstva koje nisu bile u skladu sa zakonom.
-Šta će policija otkriti, ne bih želeo preuranjeno da govorim o tome, ali ćemo sve do kraja istražiti, kao i u svim prethodnim slučajevima, i obavestiti tužilaštvo o toku te istrage – rekao je Stefanović.
Ministar je pre nekoliko dana izjavio da je Uprava kriminalištičke policije započela istrage u fudbalskim kluibovima Crvena zvezda, Partizan, OFK Beograd, Čukarički, Zajednici prvoligaša, kao i u Fudbalskom savezu Srbije.

Povezana vest:  Milinković: Daj Bože da sutra rešimo sve oko prolaska