ZVEZDA-RADNICKI NIS 06

Crvena zvezda preokretom do bodova protiv Čukaričkog

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su večeras u Beogradu ekipu gradskog rivala Čukaričkog sa 3:1, u utakmici 5. kola Superlige Srbije.
Izabranici trenera Miodraga Božovića preokretom su došli do veoma značajnih bodova, zabeležili treću pobedu, treći put preokretom, i ostali jedini neporaženi tim ove sezone.
Čukarički je poveo u 18. minutu preko Slavoljuba Srnića i najavio iznenađenje na stadionu „Rajko Mitić“, iako je domaćin bio bolji i nadmoćniji u prvom delu susreta, stvorivši brojne šanse.
Trud crveno-belih, međutim, isplatio se u nastavku susreta. Zaigrali su još angažovanije i agresivnije, neprestano vršeći pritisak ka protivničkom golu, pa je Luis Ibanjez poravnao rezultat desetak minuta nakon odmora iz slobodnog udarca.
Isti igrač je u završnici doneo prednost Crvenoj zvezdi iz penala nakon što je Ranđelović u šesnaestercu srušio Vijeiru, a konačan uspeh za zasluženu pobedu, koju je pozdravilo oko 15.000 navijača, postavio je Aleksandar Katai.
U ekipi crveno-belih debitovao je novajlija iz subotičkog Spartaka Srđan Plavšić, koji je pružio veoma zapaženu partiju.
Crvena zvezda je sa utakmicom više preuzela vođstvo na tabeli sa dva boda prednosti nad Partizanom, Javorom i Borcem.
Crvena zvezda – Čukarički 3:1 (Ibanjez 55, 82. penal, Katai 87 – S.Srnić 16)
Odigrano ranije danas:
OFK Beograd – Radnik 3:0 (Jovanović 8, Liščević 52, Subašić 74)
Rad – Mladost 4:2 (Mihajlović 49. penal, 86, Arsenijević 52, Živanović 58. autogol – Gavrić 6, Jovanović 18)
Spartak – Jagodina 0:0
Od 20 sati igraju Borac – Javor, Novi Pazar – Metalac i Radnički – Voždovac.
Utakmica između Vojvodine i Partizana igra se u četvrtak u Novom Sadu od 20 sati.
Tabela: Crvena zvezda 11 bodova, Partizan, Javor i Borac po 9, Čukarički, Rad, Novi Pazar, Radnički i Vojvodina po 7, itd.

Povezana vest:  KUP SRBIJE, Uz ulaznicu za revanš kupa, slobodno na meč Partizan - Vojvodina