superliga srbije

Reflektori u Ivanjici pod znakom pitanja

Uprkos tome što su postavljeni reflektori na stadionu Javora iz Ivanjice pitanje je kada će oni zasijati jer pravno-imovinski odnosi još nisu rešeni.
Prema rečima presednika Javora Dragomira Lazovića građevinski i tehnički radovi su završeni, ali postoje problemi sa Direkcijom za urbanizam koja mora da izda nalog ivanjičkoj Elektrodistribuciji kako bi priključila električnu energiju.
„U pregovorima smo sa opštinom koja, za sada, sprečava priključak, zbog navodno nerešenih pravno-imovinskih odnosa. Ipak, nadamo se da će ovaj problem biti prevaziđen. Neophodno je da lokalna samouprava donese odluku da se taj posao završi“, rekao je Lazović i izrazio očekivanje da će ovaj problem biti rešen.
Lazović je podsetio da je postavljanje reflektora investicija vredna 430.000 evra. Sijalice za reflektore donirao je Fudbalski savez Srbije, opštinskom odlukom planirano je pet miliona dinara, a ostatak su investirali FK Javor i firma „Matis“.
Građevinski inspektor iz opštine Ivanjica Dalibor Vranić kaže za Tanjug da je zbog žalbe Petka Ristića, koji tvrdi da je zemljište pripadalo njegovom ocu, bio u obavezi da stavi zabranu.
„FK Javor koristi teren od šezdesetih godina prošlog veka, međutim, stranka navodi da je on predmet restitucije, a ja posao moram da obavljam u skladu sa zakonom“, objasnio je inspektor.
Pravnica ivanjičke opštine Gvozdenija Simićević kaže da je Javor podneo zahtev za legalizaciju navodeći da je to „začarani krug iz kojeg se ne vidi izlaz“.
Prema njenim rečima, navodni vlasnik Ristić, preti krivičnim prijavama, ali šalje ih na različite adrese.
„Mi želimo da izađemo u susret našem superligašu i rešimo problem. Koliko raspolažem informacijama, slične teškoće imaju i drugi fudbalski klubovi“, rekla je ona Tanjugu, dodajući da je Javor dobio lokacijsku dozvolu koju je drugostepeni organ u Užicu poništio.
Fudbaleri Javora u nedelju od 17 sati dočekuju u Ivanjici ekipu OFK Beograda u šestom kolu Superlige Srbije.

Povezana vest:  Fiorentina pobedila Palermo i izbacila ga iz lige