ozegovic fk vojvodina

Vojvodina u derbiju slavila protiv Partizana

Fudbaleri Vojvodine savladali su večeras u Novom Sadu ekipu aktuelnog šampiona Partizana sa 3:2, u poslednjoj utakmici 5. kola Superlige Srbije.
Duel jedinih predstavnika Srbije na evro-sceni protekao je u velikoj i uzbudljivoj borbi, a izabranici Zlatomira Zagorčića slavili su zasluženo postigavši treću pobedu ove sezone kojom su preuzeli treće mesto na tabeli.
Partizan je drugim porazom pao na četvrtu poziciju sa bodom zaostatka za večerašnjim rivalom.
Novosađani su silovito otvorili utakmicu na „Karađorđu“ i već posle petnaestak minuta imali dva gola prednosti. Najpre je Ivanić kaznio grešku odbrane protivnika, da bi Stanisalvljević efektno iz slobodnog udarca, skoro iz „mrtvog ugla“, pogodio mrežu neopreznog Živkovića za ubedljivo vođstvo.
Bivši napadač Vojvodine, Kamerunac Umaru, koga su navijači izviždali, vratio je Partizan u meč pogotkom u završnici poluvremena, a trijumf domaćinu obezbedio je Ožegović 15 minuta posle odmora za velikih 3:1.
Umaru je do kraja utakmice samo ublažio poraz Partizana, koji je od 72. minuta igrao oslabljen nakon što je Darko Brašanac morao van terena zbog dva žuta kartona.
Pred sam kraj zbog parnih kartona isključen je i defanzivac Vojvodine Igor Đurić.
Derbi kola doneo je dobar fudbal, ali je zbog važnosti obeležen obostrano nervoznom igrom. Dodeljeno je čak 12 kartona, a početkom susreta došlo je i do izgreda na tribinama.
Oko 100 navijača Partizana ušlo je na zapadnu tribinu, gde je došlo do rasprave sa pristalicama Vojvodine uz manje koškanje, a ozbiljniji incidenti sprečeni su intervencijom Žandarmerije.
Vojvodina – Partizan 3:2 (Ivanić 7, Stanisavljević 13, Ožegović 62 – Umaru 39, 68)
Odigrano juče: Novi Pazar – Metalac 2:2, Borac – Javor 0:1, Radnički Niš – Voždovac 0:0, Crvena zvezda – Čukarički 3:1, OFK Beograd – Radnik Surdulica 3:0, Rad – Mladost Lučani 4:2, Spartak – Jagodina 0:0.
Tabela: Javor 12 bodova, Crvena zvezda 11, Vojvodina 10, Partizan i Borac po 9, Radnički i Novi Pazar po 8, Čukarički i Rad po 7, itd.

Povezana vest:  Milošević: Mačva da se shvati kao Malatija

PHOTO: Ivica Veselinov/ATAIMAGES